Dispare o bancă comercială din RomâniaUna din cele patru bănci comerciale greceşti prezente pe piaţa din România urmează să fie preluată de Banca Românească, potrivit unor surse Profit.ro. Piraeus Bank România, filială a grupului elen Piraeus, și Banca Românească, filala grupului National Bank of Greece, se pregătesc de o fuziune în România.

Dispare o banca comerciala din Romania (Foto paginadebanci.ro)
Dispare o bancă comercială din România (Foto paginadebanci.ro)

Conducerea viitoarei bănci ar urma să provină din zona Banca Românească, au precizat sursele Profit.ro. Discuțiile dintre cele două bănci au avut ca bază inclusiv compatibilitatea între portofoliile lor.

Piraeus Bank deține încă un stoc important de credite, chiar dacă a pierdut mult pe partea de pasive. Anul trecut, banca a înregistrat un volum al depozitelor cu 25% mai mic decât în 2015. Pe de altă parte, Banca Românească s-a concentrat în ultimii doi ani pe atragerea de resurse adoptând o politică mai prudentă în ceea ce privește creditele. Pentru că este mai puțin asociată cu Grecia datorită numelui, Banca Românească a reușit să își mențină un portofoliu important de depozite.

Piraeus Bank a fost pregătită pentru vânzare încă de anul trecut, când trebuia să ajungă în proprietatea fondului de investiții american J.C. Flowers, împreună cu Banca Comercială Carpatica (BCC). Dacă americanii se înțeleseseră cu Nicolae Carabulea, acționarul majoritar al BCC la vremea aceea, negocierile cu acționarii Piraeus purtate la Atena au picat în ultimul moment, chiar dacă tranzacția era dată ca sigură inclusiv de oficialii BNR. În cele din urmă, BCC a ajuns la Nextebank.

Etichete: banca greceasca, banca romaneasca, dispariţie, piraeus bank, preluare

0/1 COMENTARII
elena
19 Apr 12:40
+0
VOTURI
-0
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: mami_meda@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE