Dispeceratul Integrat din Bucureşti este funcţional. Anunțul ministruluiMinisterul interimar de Interne, Mihai Fifor, a transmis, vineri, că Dispeceratul Integrat din Bucureşti este funcţional, fiind deja demarată procedura de extindere a proiectului în întreaga ţară.

SMURD si ISU si-au mutat dispeceratele in Centrul Municipal Integrat pentru Situatii de Urgenta
SMURD și ISU și-au mutat dispeceratele în Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență

"Începând de săptămâna aceasta, Dispeceratul Integrat din Bucureşti este funcţional. Serviciilor 112, SMURD, Salvare şi Pompieri li s-au alăturat şi Poliţia şi Jandarmeria. Este al treilea din ţară - celelalte două funcţionând la Mureş şi Hunedoara – iar operaţionalizarea acestuia a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Capitalei", a anunţat vineri, ministrul interimar de Interne.

Potrivit acestuia, a fost demarată extinderea proiectului în toată ţara.

"Până la acest moment am reuşit să identificăm spaţiile necesare pentru dispecerate integrate în alte 10 judeţe", a mai transmis Fifor, precizând că un astfel de dispecerat este esenţial în optimizarea timpilor de răspuns şi a intervenţiei în situaţii de urgenţă.

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunţat, în 1 august, că, până în 8 august, se va produce integrarea dispecerizării în Bucureşti pentru a se reduce timpul de intervenţie, urmând ca acest lucru să se producă în întreaga ţară.

Fifor spunea că, în momentul în care Alexandra Măceşanu - fata răpită şi ucisă la Caracal - a sunat la 112, dispecerul Poliţiei avea încă două apeluri în aşteptare, unul dintre ele cu violenţă domestică ce putea degenera către crimă.

Etichete: Bucureşti, dispecerat integrat, Dispeceratul Integrat din Bucureşti, Fifor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h