Dispozitivul prin care poți fenta radarele PolițieiAmenzile luate pentru depăşirea vitezei legale pot deveni istorie datorită unei aplicaţii create de doi tineri inventivi, sprijiniţi de trei specialişti în materie de radare şi de sisteme de operare.

Dispozitivul prin care poti fenta radarele Politiei
Dispozitivul prin care poți fenta radarele Poliției
Foto: proalba.ro

O aplicaţie denumită "Colegu'", care funcţionează ca o staţie clasică, însă la nivel ceva mai avansat, îi ajută pe şoferi să evite radarele poliţiei.

Potrivit bzi.ro, aproape 80.000 de şoferi din întreaga ţară stiu, la orice ora din zi si din noapte, unde se afla radarele politiei rutiere, dar si zonele in care politistii organizeaza filtre. Cu totii au in comun un singur lucru: au tableta sau smartphone cu sistem de operare Android sau iOS si au descarcat aplicatia denumita sugestiv "Colegu'".

Aplicatia a fost lansata in urma cu cateva luni si s-a bucurat de un succes neasteptat, pentru ca reprezinta o varianta moderna a clasicei statii, iar pentru utilizarea programului nu ai nevoie decat de o conexiune la internet si GPS.

Atunci când şoferii se apropie de un punct în care este instalat un radar al poliţiei, aplicaţia îi avertizează sonor. Proiectul a fost pus la punct de doi tineri din Iaşi, Sebastian Gabor (23 de ani), absolvent al "European University Barcelona", si Alex Fenechiu, in varsta de 19 ani, student la "Cass Business School". Cei doi au gandit aplicatia si au investit suma necesara de bani, dar au primit si sprijinul a trei specialisti pentru dezvoltarea, implementarea si promovarea aplicatiei.

Este vorba despre Andrei Ghidoarca, in varsta de 23 de ani, iOS developer, Sorin Albu, in varsta de 28 de ani, Android developer, ambii absolventi ai "Faculty of Computer Science" si Iacob Georgiana, in varsta de 25 de ani, social media marketing manager, absolventa a FEAA.

Etichete: inventie, radar

0/1 COMENTARII
vallym
21 nov 20:56
+0
VOTURI
-0
forumul spune altceva...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gambit.radar&hl=ro&rdid=com.gambit.radar

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h