DISPUTE la Camera Deputaţilor pe Legea defăimării. Şedinţa plenului, suspendatăŞedinţa Camerei Deputaţilor a fost suspendată, miercuri, după ce liderii gruprurilor parlamentare nu au reuşit să ajungă la o înţelegere cu privire la scoaterea de pe ordinea de zi a Legii defăimării. Dezbaterile au fost marcate de disputele dintre PNL şi PSD.  Votul pe „legea defăimării" a fost amânat până săptămâna viitoare.

Plenul Camera Deputatilor
Plenul Camera Deputaţilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a suspendat miercuri şedinţa plenului, după ce liderii gruprurilor parlamentare nu au reuşit să ajungă la o înţelegere cu privire la scoaterea de pe ordinea de zi a Legii defăimării, convocând BP pentru a adopta o nouă ordine de zi.

Deputatul liberal Ludovic Orban a anunţat că PNL va sesiza Comisia juridică cu privire la faptul că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a încălcat Regulamentul pe parcursul şedinţei în care aleşii au dezbătut scoaterea de pe ordinea de zi a Legii defăimării, a declarat, miercuri, în plen,

"Vom sesiza Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi privitor la încălcarea sistematică a domnului preşedinte Zgonea a Regulamentului Camerei Deputaţilor în conducerea şedinţei. Domnule preşedinte, de la începutul acestei şedinţe a plenului Camerei Deputaţilor am asistat cum încălcaţi sistematic Regulamentul Camerei. Aţi întârziat la începerea şedinţei, aţi tras de timp până la venirea şefului dvs de partid, v-aţi dat cuvântul şi aţi vorbit cinci minute jumătate, deşi intervenţiile pe procedură sunt limitate", a susţint deputatul PNL, de la tribuna Parlamentului, citat de Mediafax.

Orban i-a transmis liderului PSD că liberalii sunt ''intoleranţi faţă de cei care calcă sistematic în picioare Regulamentul Camerei Deputaţilor, bunul simţ şi care nu îi respectă pe colegi atunci când abuzează de faptul că sunt la conducerea acestei Camere".

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a susţinut că nu are voie să scoată de pe ordinea de zi un proiect de lege.

''Dacă eu scoteam un proiect de lege pentru că voiam eu, atunci încălcam Regulamentul, dar se pare că unii nu citesc, atunci eram supus sancţiunii Comisiei juridice pentru că eu voiam să scot de pe ordinea de zi fără aprobarea plenului, care este suveran, un proiect de lege", a spus Zgonea.

Zgonea a acuzat  PNL că face un joc politic şi vrea să facă din Legea defăimării o contrabalansare a proiectului de lege privind prevenţia în sănătate, propus de liberali, care a fost intens discutat în spaţiul public.

''Nu putem să ne păcălim, PNL vrea să facă din această lege (Legea defăimării-n.r.), care este importantă pentru România şi este unică în spaţiul european, o contrabalansare la proiectul de lege care a creat rumoare în spaţiul public (Legea prevenţiei în sănătate-n.r.). Şi au găsit acest instrument, dimineaţă, au găsit cuiul lui Pepelea'', a declarat Valeriu Zgonea.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, de la tribuna Camerei Deputaţilor, în condiţiile în care PNL i-a cerut să retragă de pe ordinea de zi Legea defăimării, că fondul acestui proiect este ''toleranţa şi umanitatea'', dezbaterile pe tema restricţionării libertăţii presei fiind false.

''Din păcate constat că ne ferim să vorbim despre obiectul reglementării, fondul legii este toleranţa şi umanitatea. Încă de aseară, accentul se pune pe speţe false şi se manipulează într-un fel care nu este nou'', a declarat Liviu Dragnea.

 

Etichete: legea defaimarii, Liviu Dragnea, PNL, psd

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE