Divizia imobiliară IKEA pornește cel de-al doilea proiect major din București. Unde va fi amplasatCompania Vastint România, divizia imobiliară locală a grupului suedez Inter IKEA, a anunţat demararea procesului de construcţie a trei noi clădiri de birouri în cel de-al doilea proiect major pe care îl dezvoltă pe piaţa locală. Business Garden Bucharest va înlocui fosta platformă industrială Baduc din Vestul Bucureştiului.

Ikea construieste un alt proiect imobiliar
Ikea construiește un alt proiect imobiliar

Investitorul i-a selectat pe austriecii de la PORR Construct pentru partea de antrepriză generală a proiectului, companie care mai lucrează la încă două centre de afaceri din Capitală: Orhideea Towers a celor de la CA Immo în apropierea proiecului Vastint şi Metroffice a Immofinanz în Pipera, scrie Capital.

Cele trei imobile care formează Business Garden Bucharest însumează o suprafaţă închiriabilă de 41.000 mp şi vor fi livrate chiriaşilor în a doua jumătate a anului 2018. O clădire va avea o suprafaţă de 21.000 mp, iar celelalte două vor avea câte 10.000 mp fiecare. Proiectul se dezvoltă pe un teren de două hectare achiziţionat în 2011 pentru suma de circa 13 mil. euro.

Citește și Planurile IKEA în Bucureşti: Vrea să construiască 10.000 de locuinţe în nordul Capitalei

Complexul, proiectat de West Group Architecture, a primit de curând nivelul maxim de pre-certificare, LEED Platinum, care recunoaștere calitatea proiectării și a planificării durabile. Acest lucru presupune, printre altele, un sistem de ventilație și aer condiționat silențios, cu 100% aport de aer proaspăt, 3 metri înălțime liberă pe etaj, ferestre care se deschid la fiecare 2,7 m, control termic și confort vizual îmbunătățit.

Vastint a început anul trecut şi construcţia speculativă a primelor două clădiri de birouri, dintr-un total de trei, în cadrul complexului Timpuri Noi Square, care urmează a fi livrate în primul trimestru din 2017. Această primă etapă presupune un cost de dezvoltare de circa 50 mil. euro, sumă care include şi valoarea terenului. Vastint România este parte a Vastint Holding, divizia imobiliară a Inter IKEA. Grupul este controlat de miliardarul suedez Ingvar Kamprad şi de familia sa, care ocupă locul 14 în topul celor mai bogaţi suedezi cu o avere estimată la 3,4 mld. dolari.

Etichete: Business Garden Bucharest, cladiri birouri bucuresti, constructii ikea, IKEA, imobiliare ikea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE