DNA cere închisoare pentru 4 membri din familia lui Bercea Mondial, în dosarul de șantajDNA a cerut ca patru membri ai familiei Anghel, trimiși în judecată pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, să fie condamnaţi la închisoare. Instanţa urmează să se pronunţe în 20 octombrie.

DNA cere inchisoare pentru 4 membri din familia lui Bercea Mondial, in dosarul de santaj
DNA cere închisoare pentru 4 membri din familia lui Bercea Mondial, în dosarul de șantaj
Foto: ziuaconstanta.ro

Ultimul termen în procesul în care cinci dintre membrii familiei Anghel sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu a avut loc, marţi, la Tribunalul Constanţa.

Procurorul DNA a cerut ca Florin Anghel, Izaura Anghel, Fănica Anghel şi Marius Constantin să fie condamnaţi la închisoare, în timp ce Grinică-Ion Anghel să fie internat într-un centru educativ, informeaza mediafax.ro. De asemenea, DNA a solicitat instanţei să admită cererea părţii civile din acest dosar, Mircea Băsescu, şi obligarea inculpaţilor la plata de despăgubiri către acesta.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a spus că a cerut daune morale de 1 milion de euro pentru clientul său, precizând că instanţa este cea care va decide valoarea despăgubirilor. El a menţionat că acţiunea civilă este întemeiată pe faptul că a fost adus un prejudiciu de imagine clientului său, dar şi presiunea la care a fost supus de către inculpaţi în urma acţiunilor de şantaj.

Mircea Băsescu a spus, în faţa instanţei, că este de acord cu concluziile formulate de avocatul său, dar şi de DNA şi că doreşte pedepse mai mari pentru Florin Anghel şi pentru Izaura Anghel. El a mai cerut ca cei cinci să fie obligaţi să îi plătească daune morale de 1 milion de euro.

Avocatul celor cinci membri ai familiei Anghel, Pavel Abraham, a cerut Tribunalului Constanţa achitarea clienţilor săi şi respingerea pretenţiilor civile ale lui Mircea Băsescu, pe care le-a catalogat ca fiind "nefondate", "ridicole" şi "jenante".

În ultimul cuvânt pe care l-a avut în faţa instanţei, Izaura Anghel a spus plângând că nu este vinovată, pentru că nu l-a şantajat pe Mircea Băsescu. Mama ei, Fănica, a afirmat la rândul ei plângând, că nu l-a şantajat pe Mircea Băsescu, cerând să nu fie condamnată la închisoare pentru că nu suportă regimul de detenţie, suferind de mai multe boli.

Etichete: bercea mondial, DNA, mircea Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE