DNA a disjuns cercetările față de Elan Schwartzenberg, în dosarul lui Radu MazăreProcurorii DNA au dispus disjungerea, în dosarul în care frații Radu și Alexandru Mazăre au fost trimiși în judecată, pentru continuării cercetărilor față de Elan Schwartzenberg.

DNA a disjuns cercetarile fata de Elan Schwartzenberg, in dosarul lui Radu Mazare
DNA a disjuns cercetările față de Elan Schwartzenberg, în dosarul lui Radu Mazăre
Foto: b1.ro

Potrivit rechizitoriului, procurorii continuă cercetările față de ElanSchwartzenberg sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la dare de mită, în vederea stabilirii justificării reale a tuturor transferurilor sumelor de bani primite de societatea sa de la două firme cipriote, informează agerpres.ro.

Procurorii anticorupție arată în rechizitoriu că Schwartzenberg a acționat ca un "liant" între omul de afaceri Avraham Morgenstern și fostul primar al Constanței.

De asemenea, DNA a dispus continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de spălare a banilor, cu privire la transferuri făcute de Radu și Alexandru Mazăre, dare de mită, dar și fals în declarații, referitor la declarațiile de avere completate și depuse de frații Mazăre în perioada 2013 — 2014.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată sub control judiciar pe Radu Mazăre, la data faptelor primar al municipiului Constanța, pentru luare de mită și fals în declarații. În același dosar a fost deferit justiției și fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, pentru complicitate la luare de mită și fals în declarații.

Al treilea inculpat din dosarul instrumentat de DNA este omul de afaceri Avraham Morgenstern, acuzat de săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Acuzațiile au legătură cu programul de construire de locuințe modulare grupate în campusul social "Henri Coandă", lansat în anul 2011 și aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanța.

Etichete: DNA, Elan Schwartzenberg, Radu Mazăre

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE