DNA a pus sechestru pe două vile din Franţa deţinute de Horia SimuDNA a pus sechestru pe doua vile din sudul Frantei, din Saint Tropez, cumparate de omul de afaceri Horia Simu Schiopu.

DNA a pus sechestru pe doua vile din Franta detinute de Horia Simu
DNA a pus sechestru pe două vile din Franţa deţinute de Horia Simu
Foto: hotnews.ro

Vilele ar fi fost cumparate cu presupusi bani negri obtinuti din despagubirile ilegale de la Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor (ANRP), scrie RomaniaCurata.ro, citand informatii furnizate de DNA.

"Cele doua imobile, o casa, respectiv o casa cu teren, ambele situate in Saint Tropez - Franta, au fost achizitionate de catre suspect cu sumele de 3.559.000 euro, respectiv 3.200.000 euro", a aratat DNA intr-un raspuns pentru sursa citata. 
Pentru a pune in executare sechestrul pe teritoriul altui stat, DNA a colaborat cu AGRASC (l'Agence de recouvrement des avoirs saisis et confisques).

Procurorii au formulat cererea de punere sub sechestru în baza Deciziei-Cadru 2003/577/JAI a Consiliului Uniunii Europene din 22.07.2003 privind executarea în Uniunea Europeană a ordinelor de indisponibilizare a bunurilor sau a probelor.

Simu ar fi cumpărat vilele din Saint Tropez cu bani obţinuţi ilegal de la ANRP. El este acuzat că a pus mâna pe o despăgubire de aproape 8 milioane de euro după ce cumpărase cu numai 700 de mii de euro drepturile litigioase asupra unui teren din judeţul Constanţa. Simu ar fi mituit-o pe fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean, cu 400 de mii de euro. În acest caz, Simu a fost denunţat de Dorin Cocoş, fostul soţ a Elenei Udrea. 

Horia Simu, Adrian Andrici, Gheorghe Iaciu şi Stelian Gheorghe zis Stelu sunt printre cei mai mari beneficiari ai unor drepturi litigioase din partea ANRP.

Omul de afaceri Horia Simu a fost arestat în vara anului trecut într-un alt dosar, alături de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica şi fostul şef al Fiscului, Şerban Pop. Simu le-ar fi dat celor doi peste 230 de mii de euro ca să scape de dosarul Cuprumin de la DIICOT. Acum, Simu este anchetat şi de DIICOT în dosarul Cuprumin, redeschis după arestarea fostei şefe Alina Bica. Prejudiciu se ridică la 124 milioane de euro.

Etichete: DNA, horia simu, sechestru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE