DNA cere ÎNCHISOARE pentru Voiculescu în dosarul "Antene - RCS&RDS". Sentința- pe 27 aprilieUn procuror de la DNA a cerut miercuri judecătorilor de la Curtea de Apel București condamnarea omului de afaceri Dan Voiculescu la o pedeapsă mai mare de cinci ani închisoare, în dosarul privind șantajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei. Sentința va fi anunțată pe 27 aprilie.

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu
Foto: evz.ro

UPDATE 20.06. Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au terminat miercuri de judecat dosarul in care Dan Voiculescu si fiica sa, Camelia Voiculescu, sunt acuzati de santajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, urmand ca sentinta sa fie anuntata pe data de 27 aprilie.

La ultimul termen al procesului, procurorul de ședință a cerut condamnarea la închisoare a inculpaților din acest dosar — Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Sorin Alexandrescu, Șerban Pop și George Daniel Matiescu, iar la individualizarea pedepselor să se țină seama de practica judiciară în materie, respectiv de dosarul în care Dan Diaconescu a fost condamnat la cinci ani închisoare tot pentru infracțiunea de șantaj prin intermediul unor mijloace mass-media, scrie Agerpres.

În opinia procurorului, instanța ar trebui să dea în acest caz condamnări mai mari decât cele aplicate în dosarul lui Dan Diaconescu, deoarece este vorba de sume de ordinul milioanelor de euro.

În ceea ce-l privește de Dan Voiculescu, procurorul a cerut ca pedeapsa pe care o va primi acesta să fie contopită cu condamnarea de 10 ani închisoare din dosarul ICA, la care să se adauge un spor de pedeapsă.

De asemenea, reprezentantul DNA a cerut ca Antena TV Group, Antena 3 și Intact Publishing să fie condamnate la plata unei amenzi și publicarea deciziei instanței, precum și reținerea formei agravante a infracțiunii de complicitate la șantaj în varianta prevăzută de Legea 78/2008 privind combaterea infracțiunilor de corupție.

Procurorul a mai spus că la acest dosar ar trebui menținute ca probe interceptările efectuate cu ajutorul SRI, deoarece avocații trebuiau să le conteste în procedura de cameră preliminară și nu la acest stadiu al procesului. Mai mult, procurorul a spus că nu înțelege de ce avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, contestă acum interceptările SRI, de vreme ce într-un tratat de drept acesta spunea că SRI și SIE sunt organe de cercetare penală.

Procesul continuă cu pledoariile avocaților, după care va urma ultimul cuvânt al inculpaților. Dan Voiculescu nu este prezent în sala de judecată. El se află în penitenciar, unde execută o condamnare de 10 ani primită în dosarul ICA, și a refuzat să fie adus în instanță.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, și Dan Voiculescu au fost trimiși în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzați de șantajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei.

În același dosar au mai fost deferiți justiției fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Șerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, care este și singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum și firmele Antena TV Group, Antena 3 și Intact Publishing. Ei sunt acuzați în legătură cu folosirea acelor instituții media (televiziuni, publicații online și scrise) pentru șantaj cu scopul obținerii de foloase materiale ilicite însemnate.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu și persoanele juridice Antena Tv Group și Intact Publishing sunt acuzate de șantaj, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, George Daniel Matiescu și SC Antena 3, de complicitate la șantaj, iar Șerban Pop, fost șef ANAF, în funcție la data faptelor, de folosire, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Etichete: Dan Voiculescu, DNA, dosar santaj RCS RDS, RCS RDS

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE