DNA deschide al patrulea dosar ANRP.Un om de afaceri a primit despăgubiri de 100 mil lei pe un terenDirecţia Naţională Anticorupţie deschide cel de-al patrulea dosar penal la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, după ce un om de afaceri a primit despăgubiri de 100 milioane lei pentru un teren. Deputatul PNL Cătălin Teodorescu este urmărit penal în acest caz.

DNA deschide al patrulea dosar ANRP.Un om de afaceri a primit despagubiri de 100 mil lei pe un teren
DNA deschide al patrulea dosar ANRP.Un om de afaceri a primit despăgubiri de 100 mil lei pe un teren
Foto: bestfm.ro

UPDATE: Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de deputatul PNL Cătălin Teodorescu, conform Digi24. El a fost adus cu mandat la DNA şi audiat.

În acelaşi dosar a fost adus cu mandat la DNA şi deputatul Ioan Oltean, care a fost ridicat de ofiţerii anticorupţie direct de pe aeroport.

DNA îl acuză pe Cătălin Teodorescu de abuz în serviciu cu consecinţe desoebit de grave. Acesta este al doilea dosar de corupţie care îl vizează pe Cătălin Teodorescu.

În decembrie 2014, Cătălin Teodorescu a fost trimis în judecată de DNA alături de fosta șefă a DIICOT Alina Bica și alte persoane în dosarul privind acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală.

DNA anchetează acum cel de-al patrulea dosar la ANRP care vizează modul în care ANRP a aprobat despăgubiri de 100 milioane lei către omul de afaceri Mihai Rotaru pentru un teren. Practic, proprietarul de drept al terenului se judecase vreme de opt ani cu Primăria Piteşti şi nu a reuşit să primească despăgubiri pentru terenul său, care nu putea fi retrocedat în natură. Mihai Rotaru a cumpărat drepturile litigioase de la proprietarul terenului şi ar fi primit banii pe terenul respectiv în mai puţin de şase luni. Potrivit Digi 24, banii ar fi fost acordaţi ilegal la omul de afaceri Mihai Rotaru.

În această cauză sunt anchetaţi şi membri fostei comisii de retrocedare.

Etichete: ANRP, audieri, audieri dna, retrocedari anrp

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE