DNA se reorganizează. Procurorii cer înființarea unui nou departamentÎntrucât procurorii DNA au fost nevoiți să se prezinte pentru susținerea dosarelor în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție, de două ori mai mult față de anul trecut, DNA cere aprobarea înființării unui nou serviciu ai cărui procurori să se ocupe exclusiv de susținerea dosarelor Direcției în fața ICCJ.

DNA se reorganizeaza. Procurorii cer infiintarea unui nou departament
DNA se reorganizează. Procurorii cer înființarea unui nou departament
Foto: rfi.ro

Secția Judiciară Penală a DNA solicită înființarea unui nou serviciu special pentru susținerea cauzelor care sunt de competența ICCJ, dat fiind faptul că numărul dosarelor de la această instanță s-a dublat față de anul trecut. Ministerul Justiției a lansat în dezbatere proiectul de ordin de ministru prin care să aprobe solicitările DNA, arată profit.ro.

Colegiul de conducere al DNA a solicitat CSM și Ministerului Justiției modificarea Regulamentului de Ordine Interioară, pentru înființarea unui nou serviciu în cadrul Secției Judiciare Penale, care să se ocupe exclusiv de dosarele care sunt de competența Înaltei Curți de Casație și Justiție.

DNA motivează că în primul semestru din 2015 a trebuit să asigure reprezentarea în fața ICCJ de 4.303 ori, prin comparație cu 2.466 de ori în aceeași perioadă a anului trecut.

CSM a avizat propunerea, în timp ce Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică ordinul prin care să se aprobe solicitările DNA.

Etichete: DNA, ICCJ, procurori DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h