DNA: Un deputat a cerut unui om de afaceri să o ajute cu bani de campanie pe Olguța VasilescuUn deputat i-a cerut unui om de afaceri să o ajute cu bani pentru campania electorală din 2012 pe Lia Olguța Vasilescu, asigurându-l că ulterior va primi înapoi "înzecit", potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a primarului municipiului Craiova.

NA:Un deputat a cerut unui om de afaceri sa o ajute cu bani de campanie pe Olguta Vasilescu REFERAT
NA:Un deputat a cerut unui om de afaceri să o ajute cu bani de campanie pe Olguța Vasilescu REFERAT

"În același scop, (...) a fost abordat și de către deputatul (...), care i-a cerut la rândul său să o ajute cu bani pe Vasilescu Lia Olguța pentru campania electorală, afirmând că, pe lângă influența politică pe care cei doi o au, (...) va primi 'înzecit', cu referire la perspectiva avantajelor aferente favorizării unor activități comerciale", se arată în referat, conform Agerpres. 

Lia Olguţa Vasilescu, în AREST LA DOMICILIU. Instanţa a respins cererea DNA 

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a fost plasată în arest la domiciliu. Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au respins joi propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului Craiovei. Olguţa Vasilescu a fost reţinută, miercuri, de procurorii DNA, pentru luare de mită şi spălare de bani. Detalii, aici. 

Potrivit unor surse judiciare, parlamentarul la care se face referire ar fi deputatul PSD Claudiu Manda.

Tribunalul București a respins joi cererea DNA de arestare preventivă a primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, aceasta fiind plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Lia Olguța Vasilescu a fost reținută în urmă cu o zi de procurorii DNA sub acuzațiile de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracțiuni) și spălare de bani.

Procurorii anticoruptie au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, pentru două infracțiuni de complicitate la luare de mită, și Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociații non-profit, pentru patru infracțiuni de complicitate la luare de mită.

Etichete: bani campanie, Olguța Vasilescu, om de afaceri, referat DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h