DNA: Urmărire penală in rem în cazul acoperișului de la Arena NaționalăDNA a anunțat că s-a sesizat din oficiu și a demarat urmărirea penală in rem în cazul acoperișul de la Arena Națională.

DNA: Urmarire penala in rem in cazul acoperisului de la Arena Nationala
DNA: Urmărire penală in rem în cazul acoperișului de la Arena Națională
Foto: realitatea.net

DNA anunță că, pe 18 ianuarie 2016, procurorii s-au sesizat din oficiu şi efectuează acte de urmărire penală in rem (față de faptă) cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul

Sesizarea din oficiu a avut la bază următoarele :

La începutul lunii noiembrie a anului 2015, Primăria Bucureşti a decis închiderea „Arenei Naţionale" din cauza membranei acoperişului ce ar fi fabricat dintr-un material neomologat în România. Din acest motiv, nu s-a emis aviz din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.).

Din datele existente, rezultă că proiectul prevedea edificarea unui acoperiş de tablă, fix, pentru care exista aviz I.S.U. Ulterior, proiectul a fost modificat, fără a se cunoaşte motivele care au stat la baza deciziei, prevăzându-se construcţia unui acoperiş retractabil, din alt material, aspect care impunea obţinerea unui nou aviz I.S.U.

La încheierea lucrărilor, deşi se ştia că nu este posibilă obţinerea avizului, s-a efectuat plata către constructor.

Construirea stadionului a costat 234 milioane euro, din care acoperişul a costat 84 milioane lei.

Etichete: acoperis arena, Arena Naţională, DNA

0/1 COMENTARII
Geo
28 Jan 15:18
+0
VOTURI
-0
Poate asa scapam si noi de Ontanu

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE