Doar 36 din cele 102 de şcoli incluse în programul BEI au fost finalizate integralPrimaria a reabilitat integral 36 din cele 102 scoli incluse in programul BEI (Foto: Grup RC)
Primăria a reabilitat integral 36 din cele 102 școli incluse în programul BEI (Foto: Grup RC)

Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat marţi evoluţia lucrărilor la trei dintre şcolile incluse în Programul BEI de Reabilitare a Infrastructurii Educaţionale din Bucureşti, respectiv la Liceul Teoretic Spiru Haret, Colegiul Tehnic Energetic şi la Școala Generală nr. 111.

„Cele trei şcoli la care am mers azi au fost reabilitate integral, iar durata execuţiei a fost mai scurtă de un an de zile. În acest moment, considerăm că la sfârşitul anului vom fi gata cu toate şcolile aflate în program, rămânând de făcut doar câteva finisări în 2012. Majoritatea obiectivelor reabilitate sunt colegii şi scoli generale, dar ne-am îndreptat atenţia şi asupra unor grădiniţe şi săli de sport”, a precizat Sorin Oprescu.

Din cele 102 şcoli aflate în programul BEI, până în prezent au fost finalizate integral 36 şcoli. La alte 18 unităţi de învăţământ au fost finalizate corpurile de clădire, iar restul de 48 de şcoli sunt în diferite stadii de execuţie. Termenul de finalizare a tuturor şcolilor incluse în proiect este sfârşitul anului 2011.

Lucrările de reabilitare au presupus expertize tehnice, consolidarea structurilor de rezistenţă a clădirilor, refacerea acoperişurilor, a instalaţiilor, termoizolarea clădirilor, reţele noi de date-voce, instalaţii de avertizare incendiu şi antiefracţie, construirea unor noi corpuri de clădire sau săli de sport sau dotarea cu mobilier şcolar şi echiparea laboratoarelor de specialitate.

Valoarea totală a proiectului este de 228,2 milioane euro dintre care 112,2 milioane euro – împrumut acordat de
către Banca Europeană de Investiţii şi 116 milioane euro din bugetul local. 53% din totalul fondurilor alocate au fost decontate.

Sorin Oprescu vrea să demareze în viitor şi un program de construcţie a unor grădiniţe, tot cu fonduri de la BEI. “Noi am obţinut deja de la BEI, din luna septembrie a anului trecut, un nou acord de finanţare pentru construcţia de grădiniţe noi. Este vorba de trei etape, în fiecare dintre acestea fiind incluse 20 de grădiniţe. Din păcate nu am putut avansa, din cauza faptului ca Ministerul de Finanţe nu a avizat acest împrumut, luând în calcul datoria publică totală. Sperăm ca această situaţie să se deblocheze cât mai repede şi să reuşim să rezolvăm problema deficitului de grădiniţe din Capitală, cu noi unităţi de învăţământ construite la standarde europene”, a mai spus primarul general.

Etichete: BEI, Bucureşti, Primăria Capitalei, reabilitare, şcoli, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII
Mariana
09 feb 12:01
+0
VOTURI
-0

La capitolul de reabilitare a unitatilor de invatamant,Oprescu si Primaria Generala sunt pe drumul cel bun.Sperantele lui Oprescu pentru incadrarea in timp a acestor lucrari ,sunt justificate.

Sorin
11 feb 09:29
+0
VOTURI
-0

Justificat pe naiba, probabil ca sunteti dintre pupincuristii lui Oprescu.

Proiectul a fost demarat de aproape 4 ani si in unele cazuri n-au reusit sa reabiliteze o simpla sala de sport.

Scuzele lui Oprescu ca ministerul Finantelor n-a aprobat fondurile spun totul. In sectorul 1 Primaria a cumparat gradinite din Bugetul propriu daca nu le-au dat fonduri. E o chestiune de prioritati. Probabil ca Oprescu se preocupa de astfalt, sau de ce?, din bugetul primariei, ca si spitalele ( la care pretinde ca a fost un director extraordinar ) si scolile, si mai tot, sufera. Doar pasajul Basarabi infloreste, si alte 'asfalturi' cu cantec!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE