Doar 3% din clădirile cu BULINĂ ROŞIE se află în reabilitare în BucureştiDoar cinci clădiri încadrate în diferite clase de risc seismic se află în proces de consolidare, în acest moment în Bucureşti, ceea ce reprezintă mai puţin de 3 procente din total. 

Doar 3% din cladirile cu BULINA ROSIE se afla in reabilitare in Bucuresti
Doar 3% din clădirile cu BULINĂ ROŞIE se află în reabilitare în Bucureşti

Doar cinci clădiri cu risc seismic din Bucureşti se aflau în luna martie a acestui an în şantier pentru consolidare, în condiţiile în care în Capitală există 171 de imobile încadrate doar în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public (semnalizate prin bulina roşie), potrivit datelor furnizate de Primăria Municipiului Bucureşti. Instituţia are un buget de 10 milioane de euro pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic în 2018.

Primăria a înfiinţat anul trecut două entităţi care să se ocupe de reabilitarea acestor categorii de clădiri, primarul Ga­briela Firea spunând, în luna martie, că în ultimii 27 de ani s-au consolidat doar 20 de clă­diri care prezentau risc în caz de cutre­mur, din cauza lipsei unor autorităţi pentru acest scop.

Sursa: Ziarul Financiar

Etichete: Bucureşti, Capitală, cladiri risc seismic, reabilitare cladiri risc seismic, risc seismic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE