Doar un român şi-a recuperat anul trecut maşina furată în BulgariaDoi români au rămas fără autoturisme, amândouă de lux, la finalul vacanţei de Revelion pe care au petrecut-o în staţiunea Veliko Tarnovo. Reprezentanţii Ministerului Român de Externe spun că tot ce pot face în astfel de cazuri este să îi ajute pe cei păgubiţi cu un translator. Autoritaţile de la Bucureşti nu ştiu câţi români au rămas până acum fără maşini în Bulgaria, dar au aflat că poliţiştii bulgari au reuşit anul trecut să recupereze o singură maşină furată.

Doar un roman si-a recuperat anul trecut masina furata in Bulgaria
Doar un român şi-a recuperat anul trecut maşina furată în Bulgaria

„Dezastru, e un coşmar din care nu reuşesc să mă trezesc. Am plecat 4 persoane cu maşina şi ne-am întors fără maşină. În ultima zi, când trebuia să plecăm, nu mai era maşina. Maşina era asigurată, avea blocator la volan, cred că pe sus au luat-o”, povestește un român păgubit de sărbători, potrivit Digi24. 

Maşina - un BMW 320 - nu avea poliţă CASCO, dar proprietarul se teme acum pentru viaţa lui întrucât hoţii ştiu totul despre el. Avea în maşină actele personale, dar şi cheile de acasă. Maşina a dispărut după Revelion, în ultima zi de concediu în Bulgaria. Tânărul spune că a apelat în zadar la poliţia bulgară.

„Nişte poliţişti se uitau unul la altul. La secţie, la fel. Am dat o declaraţie. Nu am înţeles nimic, era în bulgară. Nu mi-au dat nimic la mână cum că maşina ar fi furată, nicio dovadă, dar mi-au reţinut cheia. E ceva ca în vestul sălbatic”, a povestit el. 

Românul pagubit spune ca nici reprezentanţii Ambasadei României la Sofia nu i-au fost de mare ajutor. Reprezentanţii Ministerului Român de Externe spun că tot ce pot face în astfel de cazuri este să îi ajute pe cei păgubiţi cu un translator, ceea ce s-a întâmplat şi în acest caz.

Oficial, Ministerul de Interne nu are o statistică a maşinilor înmatriculate în ţară care au fost furate în Bulgaria. În schimb, Ministerul de Externe are date despre maşinile care au fost recuperate de la hoţii bulgari şi predate proprietarilor români.

„Dintre autoturismele furate în 2015, poliţia bulgară a recuperat un autoturism. Bulgaria este o ţară cu un nivel mediu al criminalităţii. S-au semnalat cazuri de agresiune şi furt de autovehicule pe şoselele naţionale și în parcările unor hoteluri. Se recomandă ca deplasările cu autoturismul să se efectueze numai pe timpul zilei”, spun reprezentanții ministerului. 

Etichete: Bulgaria, furt, masina

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE