Doi bărbaţi, cercetaţi penal pentru înşelăciune, după ce au pretins că au funcţii înalte la MDRAPParchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi bărbaţi, care au încasat peste 10.000 de euro de la mai mulţi oameni de afaceri, cărora le-au promis că le vor facilita câştigarea unor licitaţii organizate de Ministerul Dezvolzătii Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Doi barbati, cercetati penal pentru inselaciune, dupa ce au pretins ca au functii inalte la MDRAP
Doi bărbaţi, cercetaţi penal pentru înşelăciune, după ce au pretins că au funcţii înalte la MDRAP
Foto: botosaninecenzurat.ro

Redăm integral comunicatul de presă remis redacţiei B365.ro de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti:

Prin ordonanţa din data de 28.04.2014 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii BADEA MARIUS - CONSTANTIN şi STOENESCU ANDREI ION, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de înşelăciune şi a două tentative la infracţiunea de înşelăciune, reţinându-se următoarele:

- în perioada martie - aprilie 2014, inculpaţii l-au indus în eroare pe Ş.M.I., prin aceea că i-au prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că BADEA MARIUS-CONSTANTIN este director general în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, acesta din urmă folosindu-se de un nume fals, şi i-au solicitat suma de 4000 euro pentru facilitarea câştigării unui licitaţii organizate de acest minister şi încheierii ulterioare a unui contract

- în luna aprilie 2014, inculpaţii l-au indus în eroare pe A.A.C., prezentându-i ca adevărate, împrejurările mincinoase că STOENESCU ANDREI ION este consilier al unui director general din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi că BADEA MARIUS CONSTANTIN este director general în cadrul aceluiaşi minister, cei doi folosindu-se de nume false, şi i-au promis că îi pot facilita câştigarea unei licitaţii şi încheierea unui contract cu acest minister, pretinzându-i în schimbul ajutorului suma de 9000 de euro şi un procent de 5% din valoarea contractului
În cursul lunii aprilie 2014 inculpaţii au primit de la persoana vătămată A.A.C. sumele de 9000 euro şi 6000 lei, în scopul menţionat anterior.

- în luna aprilie 2014, inculpaţii l-au indus în eroare pe P.F.L., prin aceea că i-au prezentat ca adevărate împrejurările mincinoase că STOENESCU ANDREI ION este consilier al unui director general din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi că BADEA MARIUS CONSTANTIN este director general în cadrul aceluiaşi minister, cei doi folosindu-se de nume false, şi şi i-au promis că îi pot facilita câştigarea unei licitaţii şi încheierea unui contract cu acest minister, pretinzându-i în schimbul ajutorului suma de 2000 de euro şi un procent de 5% din valoarea contractului.

La data de 28.04.2014, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu lucrători din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigare a Fraudelor, i-au surprins în flagrant pe inculpaţii BADEA MARIUS - CONSTANTIN şi STOENESCU ANDREI ION în timp ce au primit de la persoana vătămată P.F.L. suma de 2000 lei, în scopul menţionat anterior.

La data de 28.04.2014 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus luarea faţă de inculpaţi a măsurii reţinerii pe o durată de 24 de ore.

În cursul zilei de azi inculpaţii BADEA MARIUS - CONSTANTIN şi STOENESCU ANDREI ION au fost prezentaţi Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu lucrători din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi cu spijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Etichete: înşelăciune, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE