Doi bărbaţi, prinşi în flagrant, după ce au furat bijuterii, produse cosmetice, dintr-un apartamentÎn dimineaţa de joi, 8 ianuarie a.c., poliţiştii Capitalei au prins în flagrant doi bărbaţi în vârstă de 41, respectiv 61 de ani, imediat după ce aceştia au sustras mai multe bunuri dintr-o locuinţă din sectorul 5 al Capitalei.

Doi barbati, prinsi in flagrant, dupa ce au furat bijuterii, produse cosmetice, dintr-un apartament
Doi bărbaţi, prinşi în flagrant, după ce au furat bijuterii, produse cosmetice, dintr-un apartament
Foto: proalba.ro

În fapt, în perioada noiembrie 2014 – ianuarie 2015, poliţiştii Serviciul Investigaţii Criminale – Sector 6, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. au documentat activitatea infracţională a unui grup specializat în comiterea de furturi din locuinţe.

În cursul zilei de azi, poliţiştii Capitalei, având date şi informaţii cu privire la faptul că bănuiții urmează să comită o astfel de infracţiune, au organizat o acţiune pentru prinderea în flagrant a acestora.

Astfel, cei doi bărbaţi au fost depistaţi de către poliţiştii bucureşteni, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe străzile Capitalei, oprindu-se în jurul orei 09.50 în faţa unui bloc din sectorul 5.

După o perioadă în care au verificat zona şi s-au asigurat că nu sunt observaţi, cei doi bărbaţi au pătruns în interiorul blocului, iar după aproximativ 30 de minute au fost observaţi cum încercau să părăsească zona, având asupra lor mai multe sacoşe.

Imediat, poliţiştii au procedat la prinderea şi imobilizarea celor doi bărbaţi, aceştia fiind conduşi la sediul Poliției Sectorului 6, pentru verificări şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că, cei doi au reuşit să pătrundă prin forţarea uşii de acces într-o locuință din sectorul 5, de unde ar fi reuşit să sustragă mai multe bijuterii, produse cosmetice, obiecte de artizanat dar şi produse textile.

Prejudiciul estimat la suma de aproximativ 4.500 de lei a fost recuperat în totalitate şi predat persoanei în drept.

Poliția Capitalei continuă cercetările în acest caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei în cauză în stare de arest preventiv.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Etichete: apartament, bunuri furate, furt, furt din locuinţă, Sectorul 5

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h