Doi bebeluşi diagnosticaţi cu SHU ies vineri din spitalDoi dintre cei trei copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU) care se mai află în secția de nefrologie a spitalului "Marie Curie"  din Bucureşti vor fi externați în cursul zilei de vineri, au anunţat medicii în această dimineaţă. 

Doi bebelusi diagnosticati cu SHU, ies vineri din spital (Foto libertatea.ro)
Doi bebeluşi diagnosticaţi cu SHU, ies vineri din spital (Foto libertatea.ro)

Astfel, pe secția de nefrologie rămâne internat un singur copil (copilul din Mioveni) care are o evoluție favorabilă a stării de sănătate și care, începând de astăzi, nu va mai fi supus procedurilor de dializă peritoneală.

Medicii specialiști au mai anunțat că, pentru toți cei 11 copii tratați în secția de nefrologie a unității sanitare bucureștene faza acută a afecțiunilor s-a încheiat. Aceștia vor râmâne însă sub supraveghere la distanță, scrie realitatea.net.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Etichete: bebelusi SHU, externare spital, Marie Curie, shu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE