Doi bebeluși din Teleorman, suspectați de SHU, transferați la Marie CurieDoi bebelusi din judetul Teleorman, suspectati ca ar avea sindrom hemolitic-uremic (SHU), vor fi transferati luni, la spitalul "Marie Curie".

Doi bebelusi din Teleorman, suspectati de SHU, transferati la Marie Curie
Doi bebeluși din Teleorman, suspectați de SHU, transferați la Marie Curie
Foto: puterea.ro

Un copil in varsta de 7 luni din Turnu Magurele si un alt bebelus de un an si doua luni din Alexandria vor fi transferati luni la spitalul "Marie Curie" din Capitala, cei doi fiind suspectati de sindrom hemolitic- uremic (SHU).

"Doi copii din Teleroman urmeaza sa vina la noi astazi, unul dintre ei pare sa aiba SHU, are 7 luni si vine de la Turnu Magurele. Al doilea, de un an si doua luni, este transferat din Alexandria. Nu putem pune diagnosticul clar pana nu ii vedem", a declarat pentru Mediafax.ro medicul Mihaela Balgradean, sefa sectiei de Nefrologie de la "Marie Curie".

In ceea ce priveste starea celor doi copii din Fetesti cu SHU care au ajuns la "Marie Curie", simptomele s-au mai ameliorat pentru unul din ei, insa pentru cel care se afla in stare grava situatia este aceeasi, a declarat luni medicul Mihaela Balgradean.

"Copilul caruia i s-au dat sarmale este in aceeasi stare, este un copil grav, care face dializa peritoneala, celalalt este intr-o stare ceva mai buna, fara dializa si ramane in continuare pe tratament", a declarat Balgradean. Copiii sunt internati pe sectia de Nefrologie.

Cei doi copii, o fetita de 6 luni si un baietel de 7 luni, s-au imbolnavit in urma consumului de carne, a explicat duminica Mihaela Balgradean.

Etichete: bebeluşi, Marie Curie, shu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE