Doi cetăţeni turci acuzaţi de spionarea lui Recep Tayyip Erdogan, arestaţi în RomâniaDoi cetăţeni turci acuzaţi că au montat un dispozitiv de interceptare a conversaţiilor în biroul lui Recep Tayyip Erdogan au fost arestaţi pe teritoriul României, afirmă preşedintele Turciei, citat de site-ul DailySabah.com.

Doi cetateni turci acuzati de spionarea lui Recep Tayyip Erdogan, arestati in Romania
Doi cetăţeni turci acuzaţi de spionarea lui Recep Tayyip Erdogan, arestaţi în România

O instanţă din Istanbul a emis miercuri mandate de arestare pe numele a trei indivizi suspectaţi că au montat un microfon în biroul lui Erdogan în timp ce deţinea funcţia de prim-ministru al Turciei.

"Doi dintre fugari au fugit iniţial în Croaţia şi Ungaria, dar apoi au fost arestaţi la trecerea prin România", a declarat preşdintele Erdogan vineri, la o întâlnire cu oameni de afaceri în oraşul Bursa.

"Procedurile pentru extrădare au fost iniţiate; vor fi aduşi în Turcia cât mai rapid", a spus Erdogan.

Cei trei indivizi daţi în urmărire sunt acuzaţi de interceptarea comunicaţiilor unor oficiali, încălcarea vieţii private şi apartenenţă la o organizaţie ilegală.

Cei trei sunt suspectaţi de apartenenţă la mişcarea condusă de clericul musulman Fetullah Gulen, un adversar al lui Erdogan acuzat de conspiraţie în vederea înlăturării preşedintelui Turciei. Influentul cleric musulman, care are o reţea de companii în domeniile bancar, educaţional şi media, trăieşte de 15 ani în exil, în statul american Pennsylvania. Fethullah Gulen este în conflict deschis cu Recep Tayyip Erdogan de peste un an, după ce fostul premier devenit preşedinte l-a acuzat că se află la originea unei anchete de corupţie împotriva sa. Regimul Erdogan a iniţiat o campanie care vizează companii, în special din domeniul media, care fac parte din sistemul coordonat de Fethulah Gullen.

Sursa: Mediafax

Etichete: arestaţi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE