Doi miniștri au primit locuințe de serviciu, deși dețin apartamente în CapitalăDoi miniștri din Guvernul Cioloș au primit locuințe de la RA-APPS, deși au locuințe în București.".

Doi ministri au primit locuinte de serviciu, desi detin apartamente in Capitala
Doi miniștri au primit locuințe de serviciu, deși dețin apartamente în Capitală
Foto: realitatea.net

Pe lista miniştrilor din guvernul Cioloş care beneficiază de locuinţe de la stat se află Patriciu Achimaş-Cadariu, care gestionează domeniul Sănătăţii, el primind un apartament de 146,56 mp la care chiria este de 1.489 lei. Ministrul Mediului, Cristiana Palmer, a primit o locuinţă de 143,10 mp, iar chiria este stabilită la 2.290 lei. Ciprian Bucur, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, beneficiază de un apartament de serviciu de 120,02 mp, chiria fiind de 898 lei, informează mediafax.ro.

Beneficiari de locuinţe de la RA-APPS sunt şi Paul Gheorghiu, director de cabinet al Primului Ministru, cu rang de Secretar de Stat, căruia i s-a atribuit un apartament de 195,14 mp, chiria fiind de 1032,84 lei, Mihail Liseţchi, Secretar de Stat la Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, beneficiază de o locuinţă de 96,95 mp, chiria fiind stabilită la suma de 1856,60 lei. De asemenea, Dragoş Tudorache, şef al Cancelariei Primului Ministru, a primit o locuinţă de 185,82 mp, chiria fiind de 1508,39 lei. Sorin-Ioan Radu, Secretar de Stat la Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a primit o locuinţă de serviciu de 105,23 mp cu o chirie stabilită la 717,96 lei şi Secretarului de Stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Erika Stanciu, i s-a dat o locuinţă de 153,92 mp, chiria fiind de 583,94 lei.

Dintre aceştia, potrivit declaraţiilor de avere, publicate pe site-un Guvernului, Cristina Palmer deţine în Capitală un apartament cumpărat în 1992, la fel şi Dragoş Tudorache, şef al Cancelariei Primului Ministru care are o locuinţă în Bucureşti de 115 mp, cumpărată ‎în 2005.

Locuinţele de serviciu şi locuinţele simple pentru demnitari sunt atribuite în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 101/2011, cu modificările şi completările ulterioare, astfel că "se pot atribui temporar imobile cu destinaţia de locuinţă de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea RA-APPS miniştrilor, inclusiv persoanelor care ocupă funcţii asimilate celei de ministru şi miniştrilor delegaţi, pe durata mandatului, respectiv secretarilor de stat şi persoanelor care ocupă funcţii asimilate celei de secretar de stat, pe o perioadă de 3 luni de la data numirii în funcţie".

Etichete: locuinte ministri, RA-APPS

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE