Doi minori, prinşi în flagrant, după ce au furat 11 cutii cu vopsea de pe un şantier din CapitalăPatru tineri, dintre care doi minori, au fost prinşi în flagrant de poliţişti, după ce au furat 11 cutii de vopsea de pe un şantier din Capitală.

Doi minori, prinsi in flagrant, dupa ce au furat 11 cutii de vopsea de pe un santier din Capitala
Doi minori, prinşi în flagrant, după ce au furat 11 cutii de vopsea de pe un şantier din Capitală
Foto: alba4all.ro

Poliţiştii i-au identificat şi prins în flagrant pe cei patru tineri, dintre care doi minori cu vârste de 14 şi 16 ani, imediat după ce aceştia au reuşit să sustragă mai multe bunuri dintr-un şantier în lucru din sectorul 3.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 4/5 noiembrie a.c., în jurul orei 02.40, când poliţiştii Secţiei 13, acţionând pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, au observat lângă un autoturism inscripţionat Taxi, patru tineri care, la vederea poliţiştilor, au fugit şi au abandonat lângă autoturism două recipiente cu vopsea.

Imediat, poliţiştii au pornit în urmărirea acestora, iar după aproximativ 50 de metri au reuşit prinderea şi imobilizarea celor patru persoane pe care mai apoi le-au condus la sediul secţiei de poliţie pentru verificări.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în baza unei înţelegeri prealabile, minorul de 16 ani a pătruns pe sub plasa de protecţie a şantierului amenajat în jurul unui bloc, de unde a sustras 11 recipiente cu vopsea a câte 25 kg, fiind ajutat la transportarea acestora de către al doilea minor şi de încă un tânăr, până la autoturismul de serviciu al celui de-al patrulea bănuit, care asigura locul faptei.

"Datorită intervenţiei poliţiştilor, prejudiciul produs prin săvârşirea faptei, în valoare de 877 de lei, a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind predate persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Etichete: furt, minori, prins în flagrant

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE