Doi muncitori ce lucrau la reţeaua de termoficare au murit după ce o ţeavă de apă caldă s-a fisuratDoi muncitori care lucrau în subteran la reţeaua de termoficare de pe Bulevardul Iuliu Maniu din Capitală au fost răniţi, luni seară, după ce una dintre ţevi s-a fisurat. Unul dintre ei a reuşit să iasă la suprafaţă, dar are arsuri pe o suprafaţă mară din corp, cel de-al doilea fiind prins în subteran şi scos ulterior decedat.

Muncitori raniti in Bucuresti
Muncitori răniţi în Bucureşti

Update 14.40: Al doilea muncitor RADET a murit la spital 

Reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucureşti au anunţat, luni, că muncitorul rănit în urma fisurării unei ţevi de apă caldă a fost evaluat la Unitatea de Primire Urgenţă de către o echipă multidisciplinară constituită din specialişti în medicină de urgenţă, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi arsuri, ATI,  oftalmologie, ORL şi pneumo-ftiziologie.

„În urma consultului de specialitate s-a constatat faptul că pacientul este în stare critică, având arsuri de gradul IIB şi III pe aproximativ 97 la sută din suprafaţa corpului, cu suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare. Conform procedurilor, s-a efectuat intervenţia chirurgicală de urgenţă pentru toaleta primară a leziunilor de arsură şi a plăgilor, precum şi pentru realizarea inciziilor de decompresie”, au precizat reprezentanţii spitalului.

Potrivit acestora, ulterior, pacientul a fost spitalizat în Secţia de ATI, unde a fost supus unei terapii complexe. 

”Din păcate, cu toate eforturile medicilor, pacientul a decedat astăzi, 30 ianuarie, la ora 12:20”, au mai precizat reprezentanţii spitalului.

Al doilea muncitor rănit în Capitală după fisurarea unei ţevi a sistemului de termoficare din incinta Complexului studenţesc Leu a fost scos decedat din subteran. El rămăsese blocat între ţevi, iar apa care a invadat canalul avea o temperatură mai mare de 90 de grade. Muncitorul care a reuşit să iasă singur a fost iniţial transportat la Spitalul Universitar cu arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, apoi a fost transferat la Spitalul Militar.

O avarie s-a produs, luni seară, la o conductă de termoficare de pe Bulevardul Iuliu Maniu din Capitală, în subteran la aproximativ 2 metri, doi muncitori fiind surprinşi.

"Unul dintre ei a ieşit singur şi prezintă arsuri pe suprafaţă corporală în proporţie foarte ridicată şi a fost transportat la Spital Universitar, iar cel de-al doilea a rămas prins în interior. Apa din retea are mai mult 90 grade si astfel salvatorii nu pot patrunde", au anunţat forţele de intervenţie.

Potrivit acestora, s-au luat masuri pentru intreruperea alimentarii cu apa a conductei respective.

Potrivit primelor informaţii, cei doi angajati lucrau pentru remedierea unei avarii la una dintre conducte, moment in care conducta s-a fisurat.

Etichete: Bucureşti, muncitori, muncitori raniti, reteaua de termoficare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE