Doi oameni de afaceri negociază preluarea Hotelului Lido din BucureştiDoi investitori români sunt în negocieri avansate cu proprietarii Hotelului Lido din Bucureşti pentru a-l închiria pe o perioadă mai lungă, urmând să investească în el peste opt milioane de euro și să-l transforme într-un hotel de lux, scrie profit.ro

Hotel Lido
Hotel Lido

Prin oraș s-a zvonit că Lido este scos la vânzare, dar prețul despre care se discuta că proprietarii l-ar cere, 60 de milioane de euro, i-a speriat pe toți cei care visau la clădirea emblemă de pe Bulevardul Magheru.

Daniel Guță și Sorin Melinte, doi oameni de afaceri români, au mers pe altă variantă și le-au propus moștenitorilor doctorului Angelescu să închirieze clădirea pentru 15 ani, să investească în renovarea și modernizarea acesteia peste 8 milioane de euro și să facă din Lido un hotel de lux, așa cum era pe vremuri, relatează profit.ro. Prin piață se vehiculează că cei doi le-ar fi oferit proprietarilor hotelului o chirie de 60.000 de euro pe lună, sumă pe care Guță și Melinte nu vor s-o confirme.

"Suntem în negocieri avansate pentru perfectarea contractului de închiriere pentru o perioadă de minimum 15 ani", a spus Daniel Guță, care spune că o parte dintre cei șase moștenitori sunt deja de acord cu propunerea, iar cu ceilalți încă mai discută. El speră ca, până la jumătatea lunii mai, să semneze contractul.

O parte din cele peste 8 milioane de euro necesare renovării și modernizării va veni din surse proprii, iar cealaltă, din finanțări. Sunt deja mai multe oferte, spune Guță, în special fonduri de investiții din străinătate, cu precădere din Israel, și un fond de investiții din Spania care activează și în domeniul hotelier. Investitorii au preconizat între 6 luni și 1 an perioada necesară ca să obțină autorizațiile, după care mai au nevoie de încă 1 an pentru toate lucrările de modernizare. Hotelul ar urma astfel să fie deschis în 2 ani. Cele 119 camere vor fi refăcute complet, de la zero, și redotate, dar fațada va fi păstrată, cu minore modificări. pe acoperiș va fi amenajat "ceva", încă nu se știe ce, lucru care se va întâmpla și la subsol. Cei doi investitori discută deja cu mai mulți operatori HoReCa pentru parteneriate, dar va exista și un restaurant a la carte, care va rămâne sub patronajul hotelului.

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE