Doi refugiați arestați în Austria au fost identificați ca fiind jihadiștiDoi refugiați arestați în decembrie în Austria, suspectați că au planificat atacuri jihadiste în Europa, au fost identificați în cadrul anchetei privind atentatele comise la Paris în noiembrie, a indicat miercuri o sursă apropiată dosarului, relatează AFP.

Doi refugiati arestati in Austria au fost identificati ca fiind jihadisti
Doi refugiați arestați în Austria au fost identificați ca fiind jihadiști

Un algerian de 28 de ani și un pakistanez de 34 de ani, cu pașapoarte siriene false, au fost arestați pe 10 decembrie într-un centru de refugiați din Salzburg, la frontiera germană, unde ei sosiseră în noiembrie.

Foarte repede, anchetatorii au avut ''presupuneri foarte puternice'' în cazul lor, estimând că este vorba de ''teroriști trimiși de către Statul Islamic în Europa'', potrivit unei surse apropiate dosarului. Ei sunt în prezent în detenție provizorie în Austria, în cadrul unei anchete antiteroriste, scrie Agerpres. 

Cetățeanul algerian s-ar fi alăturat Statului Islamic (SI) în februarie 2015, iar cel pakistanez este descris drept artificier pentru două grupuri de jihadiști pakistanezi, considerate ca fiind apropiate rețelei Al-Qaida, a precizat sursa.

Anchetatori francezi și austrieci încearcă, de asemenea, să afle dacă ei ar fi trebuit să aibă un rol în atentatele din 13 noiembrie de la Paris și din apropiere de Stade de France, care s-au soldat cu 130 de morți.

Etichete: atac terorist, jihadiști, refugiati, Statul Islamic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE