Doi români primesc bani de la Google,pentru o aplicație care verifică ce știri din online sunt realeDoi români vor primi 50.000 de euro de la Google, pentru a dezvolta o aplicaţie cu ajutorul căreia utilizatorii pot verifica dacă știrile apărute în online sunt sau nu reale.

Doi romani primesc bani de la Google,pentru o aplicatie care verifica ce stiri din online sunt reale
Doi români primesc bani de la Google,pentru o aplicație care verifică ce știri din online sunt reale
Foto: v3.co.uk

George şi Emil, doi tineri din Cluj-Napoca, vor să îi ajute pe jurnalişti şi pe cei care sunt interesaţi de ştiri să distingă între informaţiile corecte şi cele care provin de pe site-uri suspecte, informează digi24.ro.

Aplicaţia pe care vor să o dezvolte va avea în spate un algoritm de inteligenţă artificială, care va fi capabil să îl direcţioneze pe utilizator până la "punctul zero" al ştirii.

„Există şi în presa din România ştiri care au fost realizate dar s-a aflat că ele originează de pe nişte site-uri bulgăreşti anonime şi nu au nicio sursă de fapt. Am activat în presă undeva timp de şase ani ca jurnalist de investigaţie şi m-am lovit de aceste probleme", spune George Bara, antreprenor.

Aplicaţia pe care vor să o lanseze cei doi tineri este o inovaţie în domeniul online, tocmai de aceea specialiştii de la Google au fost de acord să le ofere, într-o primă fază, 50.000 de euro.

„Dacă vorbim despre materiale care provin de pe reţele sociale sau tabloide care nu tratează subiectele într-un mod optim sau obiectiv vor primi o notă mai mică, dacă vorbim de comunicate de presa sistemul va trebui să spună că este o sursă de încredere", adaugă George Bara.

Gigantul Google va oferi în total 150 de milioane de euro pentru inovaţie în domeniul media online. De bani vor veneficia 120 de antreprenoriate care se ocupă cu ştirile, din toată lumea.

Etichete: aplicație, google, it

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE