Doi sportivi români, calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio, depistaţi pozitiv cu MeldoniumAtleţii Mihai Donisan şi Claudia Ştef, concurenţi la probele de sărituri în înălţime şi marş, calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio, au fost depistaţi pozitiv cu substanța interzisă Meldonium.

Doi sportivi romani, calificati la Jocurile Olimpice de la Rio, depistati pozitiv cu Meldonium
Doi sportivi români, calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio, depistaţi pozitiv cu Meldonium
Foto: megane-olympic.ro

"Este adevărat! Vestea a căzut ca un trăznet asupra noastră. Nu ne aşteptam la aşa ceva. Ne pare rău că şi-au compromis şansele de participare la Jocurile Olimpice." a declarat pentru MEDIAFAX.ro un oficial al Federaţiei române de Atletism.

Cei doi atleţi români obţinuseră deja calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio din vara acestui an şi se alătură altor două sportive românce, depistate pozitiv cu meldonium: Eva Tofalvi şi Mirela Lavric.

Mihai Donisan a obţinut calificarea la Rio după ce, în 2015 a avut o săritură de 2.29 metri.

Claudia Ştef nu este la prima ispravă de acest fel din carieră. A mai fost găsită dopată în anul 2000 şi a ratat astfel participarea la Jocurile Olimpice de la Atena.

Din sportul mondial, cel mai cunoscut caz legat de dopajul cu Meldonium este cel al jucătoarei de tenis Maria Şarapova.

Agenţia Mondială Anti-Doping a adăugat meldonium pe lista medicamentelor interzise, la începutul anului 2016 şi de atunci peste 150 de sportivi, în special din Rusia au fost testaţi pozitiv cu Meldonium, care creşte vascularizarea muşchiului cardiac şi îmbunătăţeşte performanţele sportive.

Etichete: Claudia Ştef, meldonium, mihai donisan

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE