Doliu în literatură: A murit scriitorul Ionel BandraburRomancierul și publicistul Ionel Bandrabur a murit miercuri, la 93 de ani.

A MURIT Ionel Bandrabur
A MURIT Ionel Bandrabur
Foto: antena3.ro

'A fost un om de mare noblețe și generozitate, calități date de curățenia sa sufletească. A fost o personalitate modestă în comportament, dar adevărată în ceea ce privește calitatea actului de creație căruia i s-a dedicat, dar și vieții culturale vrâncene și naționale prin implicarea nemijlocită și valoroasă. Pentru tot ceea ce a făcut în viața sa, păncenii au decis să fie desemnat cetățean de onoare al orașului", a declarat, pentru AGERPRES.ro, Traian Negulescu, directorul Direcției pentru Cultură Vrancea.

Ionel Bandrabur a absolvit Facultatea de Litere și Filozofie din cadrul Universității Cluj-Napoca, luându-și licența în filosofia culturii sub îndrumarea directă a poetului Lucian Blaga, iar apoi a activat între anii 1957-1984 ca profesor la Liceul Teoretic 'Ioan Slavici' din Panciu.

Cele mai cunoscute romane semnate de Ionel Bandrabur sunt 'Fântâna iadului', 'Fiul primarului', 'Hoinăreala', 'Un student de altădată', 'Hanu Trăsnit', 'Ora astrală a României' și "Ultima iubire", volum lansat în urmă cu trei ani.

Etichete: a murit, Ionel Bandrabur

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE