Doliu în lumea muzicii. O legendă a rock-ului mondial s-a SINUCISLegenda rockului progresiv Keith Emerson a murit la vârsta de 71 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de fosta sa formație Emerson, Lake and Palmer.

Corpul lipsit de viaţă al lui Emerson a fost găsit de poliţia locală din Santa Monica, California, în casa sa, vineri, la primele ore ale dimineţii. Potrivit primelor cercetări, poliţiştii au declarat că ar fi vorba de o potenţială sinucidere, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Santa Monica, sergentul Rudy Camarena, potrivit Mediafax.

Născut în 1944 în satul Todmorden din comitatul Yorkshire, Emerson a fost clăparul mai multor trupe ale anilor 1960, printre care şi The Nice. El era cunoscut ca membru fondator al trupei Emerson, Lake & Palmer, un aşa-numit "super grup", format în 1970, care reunea muzicieni rock cunoscuţi.

Din trupă mai făceau parte, alături de Emerson, basistul Greg Lake, care făcuse parte din King Crimson şi toboşarul şi percuţionistul, Carl Palmer, un veteran al mai multor formaţii britanice celebre.

"Keith a fost o persoană sensibilă a cărei dragoste faţă de muzică şi pasiune pentru concertele în care cânta la pian vor rămâne fără pereche pentru mulţi ani de acum încolo. El a fost un pionier şi un inovator a cărui geniu muzical ne-a impresionat pe toţi cei din lumea rockului, a muzicii clasice sau a jazzului", a declarat Palmer pe site-ul său.

Formaţia a postat un mesaj referitor la decesul lui Emerson pe Facebook, cerând ca „intimitatea şi doliul familiei să fie respectate."

Formaţia a lansat patru albume de studio de-a lungul anilor 1970, inclusiv albumul de debut şi continuările acestuia, "Tarkus", lansat în 1971. Acesta a ajuns pe locul fruntaş al clasamentului Billboard 200, conform Billboard.com. Emerson a mai cântat şi ca muzician solo şi a scris autobigrafia sa "Pictures of an Exhibitionist," în 2004.

Regretăm să anunțăm că Keith Emerson a murit noaptea trecută în casa sa din Santa Monica, Los Angeles", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a trupei Emerson, Lake and Palmer.

" Sunt foarte întristat să aflu de moartea bunului meu prieten şi frate muzical Keith Emerson. Keith are un suflet gentil care iubea muzica, iar pasiunea sa pentru clape va rămâne neegalată mulți ani de acum încolo", a declarat fostul său coleg de trupă Carl Palmer.

AllMusic l-a descris pe Emerson ca „poate cel mai mare, cel mai împlinit din punct de vedere tehnic claviaturist din istoria rock-ului". Keith Emerson s-a născut în 1944, în Yorkshire, Marea Britanie.

Etichete: doliu lumea muzicii, Keith Emerson, Keith Emerson a murit, legenda rock

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h