Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi patronul Niro îşi recunosc, la ÎCCJ, vina în DOSARUL MICROSOFTDOSARUL MICROSOFT. Dorin Cocoş, Dumitru Nicolae - patronul grupului de firme Niro - şi Gabriel Sandu recunosc, în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), acuzaţiile în dosarul Microsoft. În schimb, Gheorghe Ştefan Pinalti nu a recunoscut acuzaţiile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei care îşi recunosc vina în dosar vor beneficia de o reducere a pedepsei cu o treime.

Dorin Cocos, Gabriel Sandu si patronul Niro isi recunosc, la ICCJ, vina in DOSARUL MICROSOFT
Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi patronul Niro îşi recunosc, la ÎCCJ, vina în DOSARUL MICROSOFT
Foto: radioconstanta.ro

DOSARUL MICROSOFT. Potrivit Realitatea.net, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi omul de afaceri Dumitru Nicolae recunosc şi în faţa instanţei toate acuzaţiile din dosarul Microsoft. Pe de altă parte, astăzi se discută şi dacă Hrebenciuc va alege să-şi asume cele reclamate de Parchetul Anticorupţie.

Nicolae Dumitru le-a spus magistraților că "în 2004, un bun prieten de-al meu, Khalil, mi-a cerut să mă întâlnesc cu Pescariu, care avea nevoie de ajutorul meu, întrucât întâmpină probleme în legătură cu Alexandru Bittner. M-am întâlnit la clubul lui Dinu și mi-a zis că are probleme cu Microsoft, că firma lui are o hotârâre de Guvern și este singura care are aceste licențe, dar că Bittner îl blochează. Legat de relația mea cu Bittner, eu însumi am avut probleme cu el, între 2002-2003. Acesta încerca prin tot felul de controale să pună presiune pe afacerea mea. În timp, am reușit să rezolv problemele cu el. Pe fondul discuției avute cu cei doi, am stabilit o întâlnire cu Bittner la biroul lui, pentru a încerca să îl ajut pe Dinu Pescariu. Știa despre ce e vorba și spunea că nu e corectă hotărârea, să fie doar firma lui Dinu Pescariu. Bittner mi-a zis textual că trebuie să-i dăm 3,8 milioane de dolari pentru rezolvarea acestei probleme".

DOSARUL MICROSOFT. Omul de afaceri Niro a povestit că în urma afaceri a câștigat un milion de euro.

"Dinu Pescariu mi-a spus că are nevoie de banii aceia pentru a-i da lui Dorin Cocoș. I-am dat acești bani personal lui Dorin Cocoș, pe care urma să-i recuperez din afacerea Microsoft, lucru care s-a și întâmplat Mi-am recuperat banii plus un milion de euro cadrou. Cele 1,9 milioane de euro i-am dat lui Cocoș în rate", a declarat Nicolae Dumitru.

Întrebat de judecător dacă a mai avut și alte intervenții pe lângă Dorin Cocoș, acesta a spus că "Nu. Deci am câștigat un milion de euro".

DOSARUL MICROSOFT. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) i-au trimis în judecată pe cei patru inculpați din acest dosar pe 24 martie 2015, Ștefan Gheorghe fiint trimis în judecată în stare de arest preventiv, iar Dorin Cocoș, Gabriel Sandu și Nicolae Dumitru, în stare de arest la domiciliu.

Ștefan Gheorghe, primar al municipiului Piatra Neamț, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Omul de afaceri Dorin Cocoș și fostului ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) sunt acuzați de trafic de influență, iar afaceristul Nicolae Dumitru, zis Niro, de trafic de influență în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioada 2004 – 2010, Nicolae Dumitru a primit de la două persoane, denunțătoare în cauză, suma de 7,65 de milioane de dolari, în anul 2004, respectiv 2.700.000 de euro, în anul 2009, pentru a influența anumiți membri ai Guvernului și funcționar din cadrul ministerelor implicate sau persoane cu influență asupra acestora.

DOSARUL MICROSOFT. Este vorba de Mihăilescu Șerban, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului cercetat într-un dosar disjuns, un om de afaceri cu influență asupra unor persoane din Guvern în anul 2004, Dorin Cocoș, persoană cu influență asupra unor membri ai Guvernului în anul 2009. Motivul pentru care acesta și-a exercitat influența asupra celor menționați mai sus a fost acela de a asigura firmelor susținute de denunțători încheierea și derularea contractelor de licențiere Microsoft.

Etichete: dorin cocos, DOSARUL MICROSOFT, gabriel sandu, gabriel sandu DOSARUL MICROSOFT, niro

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE