DOSAR DE UCIDERE DIN CULPĂ, în cazul polițistului Bogdan Gigină, de la Brigada RutierăParchetul de pe lângă Tribunalul București a transmis un comunicat de presă prin care anunță că s-a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă, în cazul polițistului Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră. Acesta a decedat marți, după ce a căzut într-o groapă, în timp ce îl escorta pe vicepremierul Gabriel Oprea. 

DOSAR DE UCIDERE DIN CULPA, in cazul politistului Bogdan Gigina, de la Brigada Rutiera
DOSAR DE UCIDERE DIN CULPĂ, în cazul polițistului Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră
Foto: mondonews.ro

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în dosar au fost audiate mai multe persoane, printre care polițiștii din coloana oficială a lui Gabriel Oprea și cei aflați în intersecția din apropierea gropii în care a căzut Bogdan Gigină. 

De asemenea, procurorii au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă. Aceștia su solicitat și o serie de documente cu privire la lucrările în realizare la fața locului, care au dus la săparea gropii.

Parchetul transmite și faptul că audierile vor continua în zilele următoare. 

Potrivit unor surse, vicepremierul Gabriel Oprea urmează să fie și el audiat în acest dosar. Mai multe detalii, AICI.

Duminică, Ministerul de Interne a emis o poziție oficială, în care susține că nu poate face declarații cu privire la accident, întrucât există o anchetă în desfășurare.

În același timp, sute de persoane protestează în Piața Universității din București. Oamenii cer demisia vicepremierului Gabriel Oprea, pe care îl consideră vinovat de moartea polițistului.

UNPR, reacție în cazul polițistului mort. Atac la adresa celor care cer demisia lui Gabriel Oprea

Anterior, ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, întrebat dacă avea legal posibilitatea de a beneficia de coloană oficială, că a fost la muncă. Mai multe detalii, AICI.

Poliţia Capitalei a anunţat, oficial, că poliţistul mort făcea parte din coloana oficială vicepremierului Gabriel Oprea. Reprezentanții Poliției susțin că vicepremierul Gabriel Oprea l-a sunat pe Raed Arafat, pentru a solicita intervenția de urgență a medicilor.

Polițistul Bogdan Cosmin Gigina, care a murit în urma unui accident, marți, căzând cu motocicleta într-o groapă, în timp ce deschidea coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea, a fost înmormântat vineri.

Redăm comunicatul Parchetului: 

„În dosarul privind decesul subinspectorului de poliţie GIGINĂ BOGDAN-COSMIN, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Până în prezent au fost efectuate cercetarea la faţa locului, autopsia medico-legală şi au fost ridicate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere în vederea reconstituirii traseului coloanei oficiale din care făcea parte poliţistul decedat.

Totodată, au fost audiate persoane care aveau cunoştinţă despre împrejurările concrete în care s-a produs incidentul, respectiv poliţiştii din coloană şi cei aflaţi în intersecţie, muncitorii care efectuau lucrările de reparaţii, precum şi alţi martori oculari aflaţi în zonă.

Pentru lămurirea tuturor împrejurărilor cauzei au fost solicitate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti actele normative interne care reglementează cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficială din care făcea parte lucrătorul de poliţie decedat, precum şi date cu privire la componenţa coloanei la momentul incidentului. Până în prezent ne-au fost furnizate parţial informaţiile solicitate.

A fost solicitată şi documentaţia privind efectuarea lucrărilor de reparaţie de la locul producerii evenimentului (actele de autorizare, contractele încheiate, procedurile de executare a lucrării, inclusiv elementele de semnalizare şi siguranţă specifice).

De asemenea, au fost solicitate datele stocate cu privire la comunicaţiile interne ale poliţiştilor implicaţi în deplasarea coloanei.

În zilele următoare vor fi continuate audierile persoanelor care au cunoştinţă despre circumstanţele în care s-a produs evenimentul ce face obiectul dosarului.

Totodată, urmează să fie dispusă expertiza tehnică cu privire la vehicul şi dinamica producerii accidentului, precum şi cu privire la imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de urmărire penală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri.”

Etichete: bogdan gigina, dosar penal, gabriel oprea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ucidere din culpă

0/1 COMENTARII
izmenarul sinistru
25 oct 20:53
+0
VOTURI
-0
Izmenarul analfabet este vinovat de ucidere din culpa

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE