DOSAR EVAZIUNE FISCALĂ BUCUREŞTI. Prejudiciu de 1 mil. lei cu facturi fiscale falseÎn această dimineaţă, 17 februarie a.c., peste 80 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 33 de mandate de percheziţie în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

DOSAR EVAZIUNE FISCALA BUCURESTI. Prejudiciu de 1 mil. lei cu facturi fiscale false (Foto voceatransilvaniei.ro)
DOSAR EVAZIUNE FISCALĂ BUCUREŞTI. Prejudiciu de 1 mil. lei cu facturi fiscale false (Foto voceatransilvaniei.ro)

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, în perioada 2010-2015, au înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii de bunuri şi servicii, fără a avea o bază legală şi reală, prin intermediul unor facturi fiscale false.

Prejudiciul estimat rezultat din activitatea infracţională este de 1.000.000 de lei, informează Poliţia capitalei într-un comunicat. 

Persoanele vizate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 3.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe tipuri de documente contabile, întocmite în mod illicit, utilizate în activitatea infracţională.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Etichete: evaziune fiscală, facturi fiscale, percheziţii, prejudiciu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE