DOSAR MICROSOFT. Dinu Pescariu susține că i-a plătit 4 mil. euro fostului primar PinaltiPrincipalul denunțător din dosarul "Microsoft", Dinu Pescariu, a declarat miercuri la Înalta Curte de Casație și Justiție că i-a plătit 4 milioane de euro fostului primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan (Pinalti), pentru intervențiile pe care acesta trebuia să le facă la fostul ministru Gabriel Sandu.

DOSAR MICROSOFT. Dinu Pescariu sustine ca i-a platit 4 mil. euro fostului primar Pinalti
DOSAR MICROSOFT. Dinu Pescariu susține că i-a plătit 4 mil. euro fostului primar Pinalti

Dinu Pescariu a dat o declarație în fața judecătorilor, în prezența celor patru inculpați din acest dosar — fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș, precum și fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan.

La solicitarea magistraților, Dinu Pescariu s-a referit strict la implicarea lui Gheorghe Ștefan în această afacere, el fiind singurul inculpat care nu și-a recunoscut vinovăția.

"În anul 2008, Claudiu Florică a venit la mine și mi-a oferit o oportunitate de afaceri, respectiv licențele Microsoft. Deoarece avea nevoie de sprijin financiar și politic, m-a rugat să iau legătură cu Dorin Cocoș, care era prieten cu mine. Ulterior, am avut mai multe întâlniri cu Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan, iar la una dintre întâlniri a participat și Gabriel Sandu. Am discutat cu Dorin Cocoș despre faptul că Gheorghe Ștefan avea influență asupra lui Gabriel Sandu, deoarece pe linie politică l-a ajutat să ajungă ministru și putea să intervină la Gabriel Sandu pentru a-l determină să încheie contractul Microsoft", a spus Dinu Pescariu.

El a explicat că, la solicitarea lui Dorin Cocoș, i-a plătit lui Gheorghe Ștefan suma de 4 milioane de euro, prin intermediul unei firme off-shore.

"La o altă întâlnire la care a participat și Gheorghe Ștefan, am discutat despre sumele de bani care ar fi rămas ca profit în urma afacerii. Ulterior, Dorin Cocoș mi-a indicat ce sumă urma să fie plătită și către cine. Această sumă pe care urma să o plătim reprezenta prețul intervenției pe care aceștia urmau să o facă pentru ca afacerea să se încheie. Pentru Gheorghe Ștefan, suma transmisă de Dorin Cocoș era de circa 4 milioane euro. Ulterior, Claudiu Florică mi-a dat coordonatele unei firme, unde urma să fie transferată suma pentru Gheorghe Ștefan. Firma respectivă se numea DD Land, iar banii au fost plătiți de mine printr-un off-shore", a mai spus Dinu Pescariu. Detalii, pe Agerpres. 

Etichete: dinu pescariu, dosar microsoft, gabriel sandu, Gheorghe Ştefan, Pinalti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE