Dosar penal pentru coruperea alegătorilor din Ilfov. Liderul PNL, înregistrat când vorbea despre VOTO înregistrare audio în care liderul PNL Ilfov, Marian Petrache vorbeşte despre aducerea oamenilor la vot, la alegerile din 05 iunie, publicată pe internet, a dus la deschidereaa unui dosar penal de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov pentru coruperea alegătorilor. Acesta a declarat sâmbătă că este normal ca Parchetul să ia act şi să cerceteze, dacă există o plângere împotriva sa privind alegerile locale, iar dacă descoperă că a făcut ceva, să suporte consecinţele.

Marian Petrachre
Marian Petrachre

"Parchetul mi se pare firesc să ia act de toată chestia asta şi să cerceteze, nu e niciun fel de problemă şi nu-mi convine deloc să rămân cu blamul că nu ştiu ce am făcut. Dacă descoperă pe undeva Parchetul că eu am făcut ceva, suport consecinţele. Nu o să găsească", a afirmat Petrache, la conferinţa de presă privind semnarea protocolului cu PMP — Ilfov.

Petrache a făcut această precizare, fiind întrebat de jurnalişti cum comentează înregistrările difuzate sâmbătă de o parte a presei, în care el ar discuta despre aducerea unui număr de alegători cu maşinile la secţiile de vot cu ocazia alegerilor locale din 5 iunie.

Marian Petrache, a fost înregistrat când încerca să aducă 6.000 de oameni la vot pentru a-şi asigura în continuare funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov.

Din înregistrare reiese faptul că Petrache avea de gând să-i aducă pe oameni la vot cu maşini speciale.

- Trebuie să aduci 6.000 de oameni la vot.

- Bă, ai 15 secţii de votare, hai sa lămurim.

- Îţi trebuie 6-7 oameni.

- Dacă fac socoteala 300-400 de oameni pe fiecare secţie

- Dacă nu ai măcar 50 de oameni care să aducă câte opt oameni...

- Plecăm de aici cu maşinile?

- Da

- Dacă-i aducem cu maşinile, poliţia ne va hăitui, ne vede o dată, de două ori, de trei ori.

- Nu mai ţine cont de nimic, lăsaţi-mă cu chestiile astea, Vă spun eu că poliţia nu zice nimic în ziua aia. Dacă va fi cu bani, atâta tot, se aude în înregistrare.

 

El a adăugat că dacă cel care a făcut această înregistrare se consideră un cetăţean onest şi apreciază că a fost încălcată legea, atunci să o trimită organelor de anchetă, dar a precizat că are sentimentul că a fost o strategie îndreptată împotriva sa.

"Dacă e un cetăţean onest care a făcut această înregistrare şi consideră că a fost încălcată legea, la Parchet cu ea. Am sentimentul că a fost o strategie, că peste tot am fost urmărit şi s-a încercat să se vadă dacă nu cumva spun vreo chestie care poate să fie folosită împotriva mea, sunt convins de chestia asta, pentru că probabil era previzibil rezultatul. Nu vreau să mă încarc negativ, nu am de ce", a mai afirmat Petrache.

Liberalul a mai susţinut că sunt oameni interesaţi să-l compromită şi că nu este nicio coincidenţă că înregistrarea a fost dată cu puţin timp înainte ca PNL Ilfov să semneze protocolul de colaborare cu PMP, care îi garantează un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean.

"Am sentimentul că a fost o strategie, că peste tot am fost urmărit şi s-a încercat să se vadă dacă cumva spun vreo chestie care poate fi folosită împotriva mea. Sunt convins de această chestie. Asta pentru că, probabil, era previzibil rezultatul. Nu vreau să mă încarc negativ. (...) E în regulă. Probabil că dacă nu semnam protocolul nu se deschidea (un dosar pe tema alegerilor din Ilfov-nr.). O să cerceteze. E foarte bine.
(...) Parchetul mi se pare firesc să ia act şi să cerceteze. Şi mie îmi convine, pentru ca să nu rămân cu blamul că nu ştiu ce am făcut. Dacă descoperă Parchetul că eu am făcut ceva, suport consecinţele. Nu o să găsească, vă garantez", a mai susţinut Petrache.

"S-a deschis un dosar în care se fac cercetări pentru coruperea alegătorilor", au declarat oficiali ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov potrivit Mediafax.

Etichete: alegători, alegeri locale, coruperea alegatorilor, dosar penal, Ilfov, liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, marian petrache pnl

0/3 COMENTARII
Ionel
12 iun 07:53
+0
VOTURI
-0
Hai mai oameni buni, nu mai bateti campii. Ce este asa de rau ca le-a spus sa se mobilizeze? Care este rezultatul? Lasati ca au iesit pesedeii si e bine. Partid serios, cu lideri curati ca lacrima. Pe Dragnea si Pontica nu-i baga nimeni la zdup?
xyz
12 iun 00:21
+0
VOTURI
-0
Nu se poate, e pedelist. Alo dna covesi, se aude? Trebuie stopat dosarul, si lasat bietul om in pace, el nu e Dragnea. E bine, daca e penelist, e alta treaba, daca ar fi pesedist, ar putea primi cativa ani cu suspendare.
Cris
11 iun 21:38
+0
VOTURI
-0
E plin PNL-ul de tampiti. In special tineri!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h