Dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul polițistului căzut într-o groapăProcurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului care a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în carosabil, caz în care au cerut informaţii de la firma care executa lucrările, urmând să verifice dacă groapa era bine semnalizată. Agentul şef adjunct de poliţie Bogdan Cosmin Gigină, care marţi a murit în timpul serviciului, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în carosabil, a fost avansat post-mortem în gradul de subinspector de poliţie.

Bogdan Gigină a fost avansat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem, miercuri, de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, la propunerea inspectorului general al Poliţiei Române, arată IGPR, într-un comunicat de presă.

Subinspectorul post-mortem Bogdan Cosmin Gigină avea 28 de ani, era căsătorit şi lucra de opt ani în Ministerul Afacerilor Interne.

"Ne exprimăm profundul regret pentru pierderea colegului nostru şi transmitem sincere condoleanţe familiei", se mai arată în comunicatul Poliţiei Române.

Surse judiciare au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar de cercetare penală în care s-a început urmărirea in rem, pentru fapta de ucidere din culpă, în cazul agentului şef adjunct de poliţie Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care marţi şi-a pierdut viaţa, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată de o firmă pe carosabil.

Procurorul de caz a făcut cercetarea la faţa locului, asistat de poliţişti criminalişti, a luat declaraţii mai multor muncitori care efectuau lucrări în zona unde era săpată groapa, dar şi unor martori prezenţi în zonă la momentul accidentului, au precizat sursele citate.

În cadrul anchetei s-a mai solicitat Poliţiei să spună dacă agentul de la Brigada Rutieră se afla în timpul serviciului şi ce misiune executa.

De asemenea, procurorul de caz a cerut firmei care efectua lucrările detalii cu privire la acestea, urmând să verifice dacă groapa era semnalizată corespunzător, dacă lucrarea avea toate avizele şi autorizaţiile necesare şi dacă au fost respectate toate prevederile din Codul muncii.

Sursele citate au precizat că anchetatorii urmează să reaudieze persoanele care marţi au dat scurte declaraţii.

Anchetatorii aşteaptă şi rezultatul autopsiei făcute miercuri la Institutul Naţional de Medicină Legală.

După primirea tuturor probatoriilor, anchetatorii vor putea să stabilească dacă poate fi atrasă răspunderea penală "in personam", respectiv dacă va fi dispusă începerea urmăririi penale în cazul unor persoane.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că în anchetă vor fi verificate şi imaginile surprinse de camerele de luat vederi din zona accidentului. O cameră a Primăriei a fost identificată, urmând ca anchetatorii să stabilească şi dacă operatorii economici din zonă au camere de luat vederi care au surprins momentul accidentului.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE