DOSARUL BĂSESCU - FIREA. Parchetul a decis redeschiderea urmăririi penale a fostului preşedinteParchetul General a decis redeschiderea urmăririi penale în dosarul în care fostul preşedinte Traian Băsescu este acuzat de şantaj de către senatorul PSD, Gabriela Firea, după ce procedura medierii dintre cei doi a eşuat. 

Gabriela Firea si Traian Basescu
Gabriela Firea şi Traian Băsescu
Foto: dcnews.ro

Procurorul general interimar Bogdan Licu a anunțat, marți, că se va redeschide urmărirea penală în dosarul Băsescu - Firea, după ce medierea a eșuat.

''Ieri (n.r. luni) a fost depus la sediul Parchetului procesul verbal prin care suntem încunoștințați că medierea a eșuat și, prin urmare, procurorul va redeschide urmărirea penală în cauză și va continua cercetările'', a afirmat Bogdan Licu, la sosirea la CSM.

Întrebat dacă va urma trimiterea fostului președinte Traian Băsescu în judecată, el a precizat că nu se poate antepronunța și că procurorul de caz ''este stăpân pe soluție''.

''Eu spun ce urmează să fie făcut, și anume să se redeschidă urmărirea penală în cauză'', a adăugat Licu.

Referitor la celelalte dosare ale lui Traian Băsescu, șeful interimar al Ministerului Public a spus că s-au făcut cercetări în mai multe cauze, dând ca exemplu ''Cazul Cășuneanu'' și ''Casa din Mihăileanu''.

''S-au efectuat cercetări, s-au depus înscrisuri, au fost audiați martori. Cercetările continuă'', a mai spus Licu.

Senatorul PSD Gabriela Firea declara sâmbătă seara că nu a încheiat medierea cu fostul preşedinte Traian Băsescu, în cazul dosarului aflat pe rolul Parchetului General, din motive care nu îi pot fi imputate.

''Nu am încheiat, din păcate, medierea, din motive care nu-mi pot fi mie imputabile. Cred că nici nu a fost o intenţie foarte serioasă de mediere. Parchetul ne va anunţa, în perioada următoare, ce se va întâmpla cu acest dosar'', SPUNEA Gabriela Firea.

Anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuza pe Traian Băsescu de şantaj, întrucât fostul şef al statului nu mai beneficiază de imunitate.

În noiembrie 2015 cele două părţi au încheiat un contract de mediere.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe preşedintele României de la acea dată, Traian Băsescu, de ameninţare şi şantaj în legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

Etichete: Gabriela Firea, parchetul genral, Traian Băsescu, traian basescu urmarit penal

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h