DOSARUL COLECTIV ajunge la DNA. Se anchetează modul în care a fost emisă autorizația de funcționareDosarul Colectiv ajunge și la Direcția Națională Anticorupție. Ancheta procurorilor vizează modul în care a fost emisă autorizația de funcționare a clubului în condițiile în care avizul de la ISU lipsea de la dosar. Principalii vizați de anchetă sunt cei de la Primăria Sectorului 4.

DOSARUL COLECTIV ajunge la DNA. Primaria Sectorului 4, vizata
DOSARUL COLECTIV ajunge la DNA. Primăria Sectorului 4, vizată

Procurorii DNA vor ancheta modul în care a fost emisă autorizația de funcționare a clubului Colectiv de către Primăria Sectorului 4, în condițiile în care nu exista un aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

"Sunt indicii cu privire la comiterea unor fapte asmilate faptelor de corupție, respectiv abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu și fals intelectual,  cu privire la circumstanțele în care a fost emisă autorizația de funcționare.  Un colectiv format din 2 procurori și mai mulți ofițeri de poliție vor demara acțiuni de urmărire penală în cauză. Sunt vizați funcționari din Primaria Sectorului 4, inclusiv Primarul sectorului 4", a declarat Marius Iacob, adjunctul șefului DNA. 

Conform legii, avizul de la ISU este obligatoriu, iar în absența acestuia autorizația de funcționare nu ar fi trebuită acordată clubului.

În urma incendiului de la clubul Colectiv 32 de persoane au murit, iar 180 au fost rănite. În acest 80 dintre cei răniți sunt în stare critică sau gravă. 

 

 

Etichete: autorizaţie, autorizație de funcționare, aviz, colectiv, DNA, isu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE