Dosarul Colectiv. Piedone, pe scările instanței: Am candidat și Dumnezeu mi-a ajutat să iesÎn ziua în care mandatul de primar al Sectorului 5 câștigat la alegerile de duminică ar putea fi validat, Cristian Popescu Piedone este citat, în calitate de inculpat, la un nou termen în dosarul Colectiv. El a fost condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni de închisoare, pentru un abuz în serviciu comis tot în calitate de edil, dar al Sectorului 4.

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone

„Cel mai bine, această întrebare să le-o puneți pe rând celor peste 29.000 de locuitori ai sectorului 5. Am văzut pe anumite posturi de televiziune în care cetățenii sectorului 5 sunt făcuți ba proști, ba ca-u votat cu burta, ba injurii aduse electoratului. Cred că nu merită așa ceva. Dreptul de a vota este un drept pe care și eu, și dumneavoastră, și toată lumea pe care astăzi îl avem. Este democrație cea mai pură într-un stat de drept, dacă este de drept. Să lăsăm justiția să-și spună cuvântul", a spus Cristian Popescu Piedone, pe treptele instanței.

„Cât despre alegători, cei care contestă și au contestat alegerile, le transmit un singur lucru: nu sunt împotriva acelor renumărări de voturi. Probabil că acele voturi anulate, care s-au regăsit la mine, o să-mi dea încă unul sau două-trei procente în plus. Eu n-am spus nimic. Dacă pierdeam, pierdeam. Vocea poporului își spune cuvântul. Dacă am câștigat, să întrebați oamenii și nu-i faceți proști, inculți și nu spuneți că oamenii nu știu ce fac", a completat primarul ales al sectorului 5.

„În afară de dreptatea divină este dreptatea pe care orice politician și orice cetățean o dorește să o aibă. Am candidat și de astăzi începând, din respect pentru dumneavoastră, sunt ferm convins că dacă va-ți da microfoanele jos și ați deveni oameni, știți că peste 3.500 de primari ai României, la vremea respectivă, am semnat în baza unei legi. Am respectat legea și sunt condamnat. Ce s-a întâmplat după Colectiv? S-a schimbat legea?", a mai spus el.

Întrebat de ce a candidat din nou, deși în 2015 spunea că nu va mai candida, Piedone a răspuns că „în cei cinci ani de zile, în România, nu s-a schimbat absolut nimic".

„Legea trebuia schimbată. Nu în fața unui restaurant să scrie pe o pancartă: intri pe propria răspundere. Pe propria răspundere am eliberat și eu declarația agentului economic, în acel local - 80 de locuri la mese. Sunt nevinovat, oameni buni! De aceea am candidat și Dumnezeu mi-a ajutat să ies, cu cetățenii care mulți i-ați făcut proști. Sunt proști, da' mulți, Măria voastră!", a mai spus Cristian Popescu Piedone.

Etichete: alegeri locale, colectiv, Piedone, Sector 4

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE