Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis va fi luat în discuţie, miercuri, la Înalta CurteInstanţa supremă începe, miercuri, judecata pe fond a recursului în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis. Pentru acest termen s-a stabilit citarea preşedintelui României şi a unui reprezentant al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis va fi luat in discutie, miercuri, la Inalta Curte
Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis va fi luat în discuţie, miercuri, la Înalta Curte
Foto: debanat.ro

Instanţa supremă a admis, în 25 noiembrie 2014, să fie judecat pe fond recursul în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis şi a stabilit primul termen în 14 ianuarie, când vor fi citaţi Iohannis şi un reprezentant al ANI, potrivit b1.ro.

Decizia a fost luată în cameră de consiliu, de un complet format din trei judecători, care au analizat admisibilitatea în principiu a judecării în recurs a dosarului în care primarul Sibiului şi preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a contestat raportul ANI în care se arăta că acesta a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe.

Recursul a fost făcut de Agenţia Naţională de Integritate, după ce în septembrie 2013, Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia lui Iohannis şi a dispus anularea deciziei de incompatibilitate.

Etichete: Agenţia Naţională de Integritate, ANI, incompatibilitate, Klaus Iohannis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE