DOSARUL "DEMISIA în 5 minute": ÎCCJ a redirecţionat cererea de urmărire penală pe numele lui BăsescuDupă ce joi, fostul preşedinte, Traian Băsescu, a fost audiat, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să trimită cererea de redeschidere a urmăririi penale pe numele fostului lider de la Cotroceni, în legătură cu declaraţiile din 2007 privind demisia în cinci minute, către Judecătoria Sectorului 5.

DOSARUL "DEMISIA in 5 minute": ICCJ a redirectionat cererea de urmarire penala pe numele lui Basescu
DOSARUL "DEMISIA în 5 minute": ÎCCJ a redirecţionat cererea de urmărire penală pe numele lui Băsescu
Foto: nasul.tv

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti are competenţa de soluţionare a cererii de redeschidere a urmăririi penale formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care un cetăţean din Craiova a depus o plângere împotriva lui Traian Băsescu pentru fals în declaraţii.

"Admite excepţia necompetenţei materiale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În baza art. 50 Cod procedură penală stabileşte competenţa de soluţionare a cererii de redeschidere a urmăririi penale formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 1305/P/2007, în favoarea Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.", a decis ICCJ, potrivit stiripesurse.ro.

Fostul şef al statului, Traian Băsescu, este audiat la Curtea Supremă, joi, în dosarul numit "demisia în cinci minute". 

Etichete: demisie in 5 minute, ICCJ, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE