DOSARUL DEMISIA ÎN 5 MINUTE. Traian Băsescu, la Judecătoria Sectorului 5, vineriFostul preşedinte al statului, Traian Băsescu, a ajuns, vineri dimineaţă, la Judecătoria Sectorului 5 pentru a studia un nou dosar în care este acuzat că nu şi-a dat demisia în 5 minute. 

DOSARUL DEMISIA IN 5 MINUTE. Traian Basescu, la Judecatoria Sectorului 5, vineri (Foto nasul.tv)
DOSARUL DEMISIA ÎN 5 MINUTE. Traian Băsescu, la Judecătoria Sectorului 5, vineri (Foto nasul.tv)

Traian Băsescu a declarat la ieşirea de la arhiva judecătoriei că a venit să studieze un dosar. "Este un alt nemulţumit că nu am demisionat în 2007. Dar asta-i viaţa!", a precizat fostul şef de stat, citat de romaniatv.net. 

Fostul preşedinte a fost reclamat la Parchet de Ioan Şerb, un cetăţean din Craiova, pentru că în 2007 Băsescu a afirmat că va demisiona în cinci minute şi nu s-a ţinut de cuvânt.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut instanţei supreme confirmarea redeschiderii urmăririi penale în acest dosar. ÎCCJ şi-a declinat competenţa şi a decis să trimită cererea pe numele fostului preşedinte Traian Băsescu, în legătură cu declaraţiile privind demisia în cinci minute, către Judecătoria Sectorului 5.

"Admite excepţia necompetenţei materiale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În baza art. 50 Cod procedură penală stabileşte competenţa de soluţionare a cererii de redeschidere a urmăririi penale formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 1305/P/2007, în favoarea Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă", a decis ICCJ.

La 17 aprilie 2007, Băsescu a declarat că, dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcție, își va da demisia în cinci minute. "În situația în care, în pofida avizului Curții Constituționale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maxim cinci minute de la vot voi demisiona din funcție și voi chema în fața electoratului și pe cei care au generat un abuz constituțional", afirma atunci șeful statului, într-o declarație de presă. Ulterior, Băsescu a renunțat la decizia de a demisiona.

Etichete: dosar demisia in cinci minute, ioan serb, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE