Ecaterina Andronescu și Alexandru Athanasiu, URMĂRIȚI PENAL. ÎCCJ a decis redeschiderea dosaruluiÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat cererea DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul unui dosar pe numele foştilor miniştri ai Educației, pronunțându-se pentru redeschiderea dosarului, în care sunt vizați Ecaterina Andronescu și Alexandru Athanasiu, foști ministri ai Educației. Faptele de care sunt acuzați cei doi sunt similare cu cele din dosarul Microsoft.

Dosarul Ecaterinei Andronescu si a lui Alexandru Athanasiu, redeschis de catre Curtea Suprema
Dosarul Ecaterinei Andronescu și a lui Alexandru Athanasiu, redeschis de către Curtea Supremă
Foto: presagalati.ro

"În baza art. 335 alin. 4 C. proc. pen. confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarele nr. 19/P/2006 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție și nr. 90/P/2007 al aceleiași secții, dispusă prin Ordonanța nr. 102/C1/2015 din 22 iunie 2015 emisă de procurorul șef adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție", se arată în decizia Curții Supreme.

Pe 27 august, ÎCCJ a amânat judecarea acestei cereri, motivul fiind nepublicarea unei decizii a Curţii Constituţionale legate de citarea părţilor în cadrul acestei proceduri.

VEZI AICI: Ecaterina Andronescu, în lacrimi, la TV: Să vină și să mă împuște în piața publică!

Potrivit site-ului ÎCCJ, cererea DNA a fost depusă pe 22 iunie, are ca obiect "confirmare redeschidere urmărire penală (art. 335. alin. 4 NCPP)", iar primul termen acordat a fost 23 iunie, când cauza a fost amânată pentru 27 august, ulterior pentru 8 septembrie.

Ancheta în acest dosar ar fi fost închisă în urmă cu câţiva ani, însă, între timp, au apărut noi date. 

Faptele lui Theodor Athanasiu au avut drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achiziţiei de servicii şi produse la preţuri peste valoarea de piaţă: licenţe cu circa 30 - 40% mai scumpe, calculatoare şi produse software la preţuri cu până la 50% mai mari decât cele pentru aceleaşi produse sau produse similare de pe piaţă.

Și liderul PSD, Ecaterina Andronescu, este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce, în perioada 2001 - 2009, ar fi pretins şi primit de la firma Siveco şi firmele colaboratoare foloase necuvenite constând în sume de bani sau calculatoare, în scopul de a le asigura derularea unor proiecte cu Ministerul Educaţiei.

Etichete: alexandru athanasiu, dosar penal Ecaterina Andronescu, Ecaterina Andronescu, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie

0/1 COMENTARII
Mirela
12 sep 09:45
+0
VOTURI
-0
La puscarie cu plagiatoarea de doctorat si corupta , distrugatoarea sistemului de educatie numita si Andronescu Ecaterina.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE