Dosarul Firea - Băsescu. Senatoarea PSD, audiată la Parchetul GeneralSenatoarea PSD Gabriela Firea a fost audiată, vineri, la Parchetul General, în dosarul în care îl acuză pe Traian Băsescu de ameninţare. Dosarul a fost redeschis după ce procedura medierii dintre cei doi a eşuat. 

Gabriela Firea si Traian Basescu
Gabriela Firea şi Traian Băsescu
Foto: dcnews.ro

Senatorul PSD Gabriela Firea s-a prezentat vineri la Parchetul General, ea fiind chemată de procurori să dea o declarație după ce a eșuat procedura de mediere cu fostul președinte Traian Băsescu.

"Medierea a eșuat și nu din cauza mea. Noi ne-am dorit-o cu sinceritate, dar nu a fost să fie, din păcate. Dumneavoastră și publicul veți decide dacă a fost o dorință sinceră de mediere din partea domnului Băsescu", le-a spus Firea jurnaliștilor, la intrare în sediul Parchetului General.

La plecare, Firea a precizat că i-a spus procurorului că îşi menţine plângerea care îl vizează pe Traian Băsescu, iar avocaţii fostului preşedinte i-au adresat mai multe întrebări, aproape ca la interogatoriu.

"Am răspuns invitaţiei doamnei procuror. Am fost întrebată dacă îmi menţin plângerea şi am răspuns că da. Avocaţii lui Traian Băsescu ne-au adresat mai multe întrebări, a fost aproape un interogatoriu la care am făcut faţă cu success, chiar dacă uneori ne-au tachinat. Procedura medierii a eşuat, nu m-am întâlnit cu Băsescu, doar cu doamna mediator", a spus Gabriela Firea.

Parchetul General a decis, în februarie, redeschiderea urmăririi penale în dosarul în care fostul preşedinte Traian Băsescu este acuzat de şantaj de către senatorul PSD, Gabriela Firea, după ce procedura medierii dintre cei doi a eşuat.

Procurorul general interimar Bogdan Licu anunța că se va redeschide urmărirea penală în dosarul Băsescu - Firea, după ce medierea a eșuat.

''Ieri (n.r. luni) a fost depus la sediul Parchetului procesul verbal prin care suntem încunoștințați că medierea a eșuat și, prin urmare, procurorul va redeschide urmărirea penală în cauză și va continua cercetările'', a afirmat Bogdan Licu, la sosirea la CSM.

Întrebat dacă va urma trimiterea fostului președinte Traian Băsescu în judecată, el a precizat că nu se poate antepronunța și că procurorul de caz ''este stăpân pe soluție''.

''Eu spun ce urmează să fie făcut, și anume să se redeschidă urmărirea penală în cauză'', a adăugat Licu.

Referitor la celelalte dosare ale lui Traian Băsescu, șeful interimar al Ministerului Public a spus că s-au făcut cercetări în mai multe cauze, dând ca exemplu ''Cazul Cășuneanu'' și ''Casa din Mihăileanu''.

''S-au efectuat cercetări, s-au depus înscrisuri, au fost audiați martori. Cercetările continuă'', a mai spus Licu.

Senatorul PSD Gabriela Firea declara sâmbătă seara că nu a încheiat medierea cu fostul preşedinte Traian Băsescu, în cazul dosarului aflat pe rolul Parchetului General, din motive care nu îi pot fi imputate.

''Nu am încheiat, din păcate, medierea, din motive care nu-mi pot fi mie imputabile. Cred că nici nu a fost o intenţie foarte serioasă de mediere. Parchetul ne va anunţa, în perioada următoare, ce se va întâmpla cu acest dosar'', SPUNEA Gabriela Firea.

Anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuza pe Traian Băsescu de şantaj, întrucât fostul şef al statului nu mai beneficiază de imunitate.

În noiembrie 2015 cele două părţi au încheiat un contract de mediere.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe preşedintele României de la acea dată, Traian Băsescu, de ameninţare şi şantaj în legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

Etichete: Gabriela Firea, Parchetul General, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE