Dosarul fostului primar Liviu Negoiţă, trimis la Parchetul de pe lângă Curtea de ApelCurtea de Apel Bucureşti a trimis dosarul lui Liviu Negoiţă, fostul primar al Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu, fost şi actual arhitect-şef al Sectorului 3, şi Marius Mihăiţă, fost şi actual secretar al Primăriei Sectorului 3, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în vederea începerii urmăririi penale.

Dosarul fostului primar Liviu Negoita, trimis la Parchetul de pe langa Curtea de Apel (Foto a1.ro)
Dosarul fostului primar Liviu Negoiţă, trimis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (Foto a1.ro)

Împotriva celor trei a fost formulată o plângere penală de către Asociaţia Salvaţi Bucureştiul după ce aceştia au semnat în 23.05.2008 o autorizaţie de construire pentru un imobil parter + 7 etaje, situat în Calea Dudeşti nr. 94, într-o zonă în care regimul de înălţime maximă era parter + 4 etaje.

În data de 03.11.2009 Tribunalul Bucureşti a anulat autorizaţia de construire, reţinând că aceasta depăşeşte regimul de înălţime al zonei. Totuşi, în total dispreţ faţă de decizia instanţei de judecată, la două zile după ce Tribunalul anulase autorizaţia pentru construcţia din Calea Dudeşti, în data de 05.11.2009, cei trei au emis o nouă autorizaţie de construire pentru un imobil de parter + 9 etaje în aceeaşi locaţie.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a emis ordonanţa de clasare (neînceperea urmăririi penale), dar prin hotărârea pronunţată în dosarul 3363/2/2015, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat ordonanţa Parchetului şi a trimis dosarul către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în vederea începerii urmăririi penale împotriva celor trei. Hotărârea este definitivă.

Amintim că, prin Sentinţa civilă pronunţată în dosarul 40971/301/2012, Judecătoria Sectorului 3 a dispus demolarea construcţiei din Calea Dudeşti nr. 94. Hotărârea nu este definitivă.

"Aceeaşi corupţie pe care o vedem în achiziţiile publice este şi în direcţiile pentru construcţii din primării. Contra şpagă s-au dat etaje în plus, s-a construit pe spaţiul verde, iar consecinţa este aglomerarea oraşului, sufocarea traficului şi poluarea aerului pe care îl respirăm. Este necesară o curăţenie generală în administraţia publică din Bucureşti, iar hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este un pas în această direcţie", a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

Campania de strângere de semnături lansată în cadrul Planului de curăţenie generală în primăriile din capitală de Uniunea Salvaţi Bucureştiul, prin corturile instalate în mai multe zone ale Bucureştiului urmăreşte să pună presiune pe autorităţile locale pentru ca acestea să respecte legea şi să pună capăt practicilor de corupţie din primării.

Etichete: constructie Calea Dudeşti, dosar, Liviu Negoiţă, parchetul de pe langa curtea de apel, Sectorul 3, stefan dumitrascu

0/1 COMENTARII
e.ro
01 Jan 19:33
+0
VOTURI
-0
Ma intreb daca vom scapa vreodata de crima numita coruptie.Criminalii astia desfigureaza orasul si tara si nu patesc nimic.S-au asociat ca sa fure si sa-si bata joc de noi.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE