DOSARUL HERȚANU. DNA vrea să pună sechestru pe averile suspecților, inclusiv a lui Sebastian GhițăDNA Prahova a declanşat procedurile pentru a pune sechestru pe averile suspecților din dosarul Herțanu. Suspecții sunt deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, dar şi cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu.

DOSARUL HERȚANU. DNA vrea sa puna sechestru pe averile suspectilor
DOSARUL HERȚANU. DNA vrea să pună sechestru pe averile suspecților
Foto: www.aktual24.ro

DNA a prelungit vineri şi măsura controlului judiciar pe numele suspecţilor acuzaţi de fapte de corupţie. Cei doi deputaţi şi şeful judeţului Prahova sunt acuzaţi că l-ar fi sprijinit pe Iulian Herţanu să obţină fraudulos contracte din fonduri europene, prejudiciul adus statului fiind de aproximativ 8 milioane de lei (2 milioane de euro), scrie digi24.ro.

Procedura pentru obținerea sechestrului pe o parte din averile suspecților este, însă, mai complicată. DNA trebuie să se adreseze mai întâi ANAF, care urmează să stabilească ce bunuri dețin acești oameni - case, conturi bancare, artă, bijuterii.

Sebastian Ghiță este cel mai bogat dintre suspecții „lotului Herțanu", chiar dacă a renunțat la activele pe care le avea imediat ce a fost ales deputat. El are, conform unei declarații de avere din 2014, trei terenuri, o casă de peste 1.000 de metri pătrați, obiecte de artă în valoare de 13 milioane de euro, ceasuri în valoare de 900.000 de euro și conturi în țară și străinătate.

Sechestrul pe care DNA dorește să îl pună este pentru acoperirea prejudiciului din dosar, nu pe toată averea suspecților.

Etichete: DNA, DOSARUL HERȚANU, Sebastian Ghiţă, sechestru avere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE