Parchetul a TRIMIS solicitările în DOSARUL MICROSOFT la Parlament, Președinție și la BruxellesDOSARUL MICROSOFT. Ancheta în Dosarul Microsoft, în care sunt vizați nouă foști miniștri, este blocată în Parlament în prag de alegeri prezidenţiale. Senatorii au decis ieri să-și ia vacanță până pe 16 noiembrie. UPDATE Procurorul General a trimis marți referatele către ministrul Justiției, Parlament, Președinție, dar și la Bruxelles (Parlamentul European), însă cererile privindu-i pe Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme şi Şerban Mihăilescu au fost transmise greșit.

DNA incepe urmarirea penala a celor 5 fosti ministri in DOSARUL MICROSOFT
DNA începe urmărirea penală a celor 5 foști miniștri în DOSARUL MICROSOFT
Foto: yahoo.com

UPDATE Parchetul a trimis marți către Parlament solicitările pentru urmărirea penală a foștilor miniștri implicați în dosarul licențelor Microsoft. Procurorul General a trimis aceste referate către ministrul Justiției, Parlamentul României, Parlamentul European și Președinție. Procurorul general a transmis însă greşit cererile privindu-i pe Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme şi Şerban Mihăilescu, căci solicitările privindu-i pe cei trei trebuiau să ajungă la Parlament, nu la Ministerul Justiţiei. Mai multe detalii, AICI. 

Majoritatea parlamentară este hotărâtă să blocheze ancheta în Dosarul Microsoft, chiar la debutul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.Senatorii au decis să intre în vacanţă, astfel încât să nu mai poată discuta cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a Ecaterinei Andronescu și a lui Șerban Mihăilescu.

CITEȘTE ȘI: Senatorii și-au luat LIBER până pe 16 noiembrie, după ALEGERILE PREZIDENȚIALE

Pentru Dan Nica, Parlamentul European este instituția abilitată să dea un răspuns în ceea ce privește urmărirea penală.

DOSARUL MICROSOFT. Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis ministrului Justiţiei referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de:

• ECATERINA ANDRONESCU (în prezent senator în Parlamentul României), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani;

• VREME VALERIAN (în prezent deputat în Parlamentul României), sub aspectul săvârşirii infracţiunii abuz în serviciu;

• MIHĂILESCU PETRU ŞERBAN (în prezent senator în Parlamentul României), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

DOSARUL MICROSOFT. Totodată, în conformitate cu dispoziţiile art. 109 alin. 2 din Constituţie, art. 12 şi 19 din Legea nr. 115/1999 şi ale Deciziei Curţii Constituţionale nr. 270 din 10 martie 2008, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis Parlamentului European referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de NICA DAN (în prezent europarlamentar), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

DOSARUL MICROSOFT. În plus, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis Preşedintelui României referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de:

• ŢICĂU ADRIANA (fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani;

• SANDU GABRIEL (fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani;

• FUNERIU PETRU-DANIEL (fost ministru al Educaţiei şi Cercetării), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu;

• ATHANASIU ALEXANDRU (fost ministru al Educaţiei şi Cercetării), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani;

• TĂNĂSESCU MIHAI-NICOLAE (fost ministru al Finanţelor Publice), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Procurorul general a trimis marți, 30 septembrie, către Parlament solicitarea de încuviinţare a anchetării celor în cauză, aşa cum prevede Constituţia.

DOSARUL MICROSOFT. Premierul, Victor Ponta, a declarat, luni, cu privire la cei nouă foști miniştri, vizați în dosarul Microsoft, pentru care DNA a cerut începerea urmăririi penale, că "nu se va opune nimeni, în niciun fel, procedurilor parlamentare", care ar duce la ridicarea imunităţii. Ponta a ținut să precizeze că "nu reprezintă justiţia, pentru a confirma dacă cineva este vinovat sau nevinovat", scrie realitatea.net.

Prim-ministrul a afirmat, în contextul ilegalităților din dosarul Microsoft, că știe"doar despre cele comise de către domnul Funeriu şi domnul Vreme" pentru că a văzut "nota de control".

Reamintim că Direcția Națională de Integritate a solicitat, pe 26 septembrie, începerea urmăririi penale a nouă foşti miniştri, acuzați că ar fi săvârşit fapte de corupţie, în cazul licenţelor Microsoft pentru şcoli, respectiv că ar fi încheiat contracte cu încălcarea dispoziţiilor legale, privind achiziţiile publice. Iată care sunt cei nouă foști miniștri: Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Şerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Atanasiu şi Mihai Tănăsescu.

Etichete: DNA, dosarul licentelor Microsoft, Ecaterina Andronescu, parlament, ridicare imunitate, Senat, serban mihailescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE