Copos ar putea fi scos vineri din închisoare pentru a fi dus în faţa judecătorilorGeorge Copos ar putea fi scos, vineri, din închisoare pentru a fi dus la Tribunalul Bucureşti, unde magistraţii iau în discuţie un nou termen din dosarul „Loteria I” în care omul de afaceri este acuzat de evaziune fiscală.

Dosarul Loteria I.Copos ar putea fi scos vineri din inchisoare pentru a fi dus in fata judecatorilor
Dosarul Loteria I.Copos ar putea fi scos vineri din închisoare pentru a fi dus în faţa judecătorilor

George Copos se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce a după ce a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare în dosarul „Transferurilor".

La sfârşitul lunii ianuarie,Judecătoria Sectorului 2 l-a condamnat pe Copos la patru ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Decizia a fost atacată cu recurs de Copos, astfel că Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, scrie Adevărul. 

Alături de George Copos, au mai fost condamnaţi, tot la câte 4 ani de închisoare, Gilio Giuzepe Roza, acţionar la Ana Electronic, Ana Group şi Ana Pan, Nicolae Cristea, fost director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie în cadrul Companiei Naţionale Loteria Română şi Stelian Ioan Raţiu, administrator al firmei Transilvania International. Un alt inculpat, Gabriel Rogoveanu, agent imobiliar la firma Euroest Invest, a fost condamnat la 3 ani de închisoare.

Procurorii anticorupţie susţin că George Copos, în calitate de asociat şi preşedinte al Consiliului de Administraţie din cadrul SC Ana Electronic SA, a păgubit bugetul de stat cu peste un milion de euro, ca urmare a tranzacţionării unui pachet de 38 spaţii comerciale către Loterie.

Potrivit anchetarorilor, Copos ar fi folosit ca interpuşi mai multe persoane fizice şi firme, preţul încasat în acte fiind de patru ori mai mic decât cel primit în realitate.

Etichete: evaziune fiscală, George Copos, inchisoare copos

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h