Dosarul „Loteria II”: Tribunalul Bucureşti judecă miercuri un nou termen



Tribunalul Bucureşti judecă astăzi un nou termen în Dosarul Loteria 2, în care sunt vizaţi fostul senator George Copos şi preşedintele trustului Intact, Camelia Voiculescu. Cei doi sunt acuzaţi că au manipulat piaţa de capital din România, fiind cercetaţi pentru spălare de bani şi fals.

Dosarul „Loteria II”: Tribunalul Bucuresti judeca miercuri un nou termen
Dosarul „Loteria II”: Tribunalul Bucureşti judecă miercuri un nou termen
Foto: lefrigaro.ro

Suma pentru care George Copos, şefa trustului Intact, Camelia Voiculescu, dar şi fostul ministru al Comunicațiilor, Sorin Pantiș, au ajuns în instanţă în dosarul Loteria 2 este de 600 de mii de dolari, scrie evz.ro.

Dosarul "Loteria II" datează din decembrie 2008, când Direcţia Naţională Anticorupţie a decis trimiterea în judecată a fostului vicepremier Gheorghe Copos, pe fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş şi pe Camelia Voiculescu, fata lui Dan Voiculescu, alături de alte zece persoane.

Ei sunt acuzaţi pentru manipularea pieţei de capital după ce o societate a lui Copos ar fi creat un prejudiciu de 600.000 de dolari Fondului Proprietăţii de Stat. Camelia Voiculescu, fiica cea mică a lui Dan Voiculescu, este acuzată, potrivit procurorilor, de folosirea unor informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă şi, respectiv, efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei.

În aprilie 2010, avocaţii lui Gheorghe Copos au cerut conexarea dosarelor „Loteria I" şi „Loteria II", însă magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 au respins cererea.

Etichete: Camelia Voiculescu, DNA, dosarul loteria II, George Copos

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h