Dosarul lui Dacian Cioloș, clasat de procuroriDacian Cioloş a scăpat de dosarul de abuz în serviciu. Procurorii au clasat cazul după ce au descoperit că Cioloş nu ar fi săvârşit nicio ilegalitate atunci când, pe vremea când era ministru al Agriculturii, a implicat instituţia ca parte civilă în controversatul dosar ICA.

Dosarul lui Dacian Ciolos, clasat de procurori
Dosarul lui Dacian Cioloș, clasat de procurori

Procurorul general interimar Bogdan Licu a anunţat, joi, că dosarul vizându-l pe Dacian Cioloş, constituit în urma plângerii unui condamnat în dosarul ICA, privind modul în care Ministerul Agriculturii, condus atunci de actualul premier, s-a constituit parte civilă în cauză, a fost clasat de procurori.

„Dosarul privindu-l pe premierul Dacian Cioloş s-a soluţionat în urmă cu câteva zile prin clasare", a declarat Bogdan Licu, la sediul CSM.

Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri făcute de Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din Agenţia Domeniilor Statului (ADS), condamnat la şase ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Sandu a reclamat modul în care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă în timpul judecării dosarului ICA.

În 8 august 2014, completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti format din magistraţii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare.

În acelaşi dosar, fostul director al ADS Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, a primit şase ani de închisoare. Tot la şase ani de închisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS. Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

Etichete: abuz în serviciu, clasat, dacian ciolos, dosar

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h